THY uçağı Amman'da yedi saat mahsur kaldı

Türk Hava Yolları'nın TK0815 sefer sayılı uçağı hava muhalefeti nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'daki Queen Alia Havalimanı'nda yedi saat mahsur kaldı. THY uçağının, havalimanı pistinin temizlenmesi ile saat 9:40'de İstanbul'a hareket ettiğini bildirdi.

THY uçağı Amman'da yedi saat mahsur kaldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.02.2015 - 10:11

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da bulunduğu Amman-İstanbul seferini yapmakta olan THY uçağı yoğun kar yağışı ve havalimanının teknik yetersizlikleri nedeniyle alanda mahsur kaldı. Havalimanında pisti temizleyecek teknik mürettebatın olmaması sebebiyle yolcular yedi saat uçağın içerisinde mahsur kaldı. THY uçağının, havalimanı pistinin temizlenmesi ile saat 9:40'de İstanbul'a hareket ettiğini bildirdi.

THY Amman Müdürlüğü de uçağın kalkış hazırlığı esnasında yoğun kar yağışının başladığını, havalimanı pistini kar kaplaması ve pistin temizlenememesi nedeniyle uçağın kalkış saati olan 03.30'da hereket edemediğini belirtti.

Yolcuların uçaktan çıkma talebine cevap verilmediği ve havalimanı yetkililerinin uçağa körük yaklaştırmadığı ifade edildi. Ayrıca uçakta elektrik kesintisi yaşandığından klimaların da çalışmadığı kaydedildi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon