Tekin: İç güvenlik yasası, bir sıkıyönetim girişimidir

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç güvenlik düzenlemesiyle ilgili "Bu, demokrasinin kırıntılarını dahi katletme hazırlığıdır. Bir sıkıyönetim girişimidir" dedi.

Tekin: İç güvenlik yasası, bir sıkıyönetim girişimidir
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.12.2014 - 16:15

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç güvenlikle ilgili yasal düzenleme konusunda iktidara sert eleştirilerde bulundu.

CHP basın ofisinden yapılan açıklamada, CHP Belçika Birliği'nin davetlisi olarak Brüksel ve Anvers'teki etkinliklerde konuşan Gürsel'in "AK Parti iktidarı, demokrasinin kırıntılarına dahi tahammül edemiyor ve bunları da ortadan kaldırmak için uğraşıyor. İç güvenlik adı verilen sıkıyönetim yasasına karşı bedenlerimizi ortaya koymaya hazırız" ifadesini kullandığı ve TBMM'de kabul edilmesi halinde iç güvenlik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürecekleri sözünü verdiği aktarıldı.

Açıklamada, Tekin'in iç güvenlik düzenlemesiyle ilgili "Bu, demokrasinin kırıntılarını dahi katletme hazırlığıdır. Bir sıkıyönetim girişimidir" dediği belirtildi.

Genel Sekreter Tekin'in "Bakanlar Kurulu'nun üçte birinin suça bulaştığını" belirterek iktidarın suçlarını örtmek ve toplumu susturabilmek için daha otoriter bir yönetime ihtiyaç duyduğunu ve bu yüzden iç güvenlikle ilgili yasal düzenlemeyi gündemine aldığını söylediği ifade edildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon