Tefal Türkiye'ye özel tencere üretti

Tefal, şef Arda Türkmen’ın alarak önerilerini dikkate Türk tüketicisinin kullanım alışkanlıklarını yönelik yeni bir set üretti. Yeni ürün kasım itibarıyla satışa çıkacak.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 10:09
Abone Ol google-news

Tencere tava deyip geçersek yanılmış oluruz...Bundan 150 yıl önce kapı kapı dolaşıp tencere tamir ederek, kap kaçağı kalaylarak başlayan bir öykü bu. Bugün ise torunlarının torunları dünyada saniyede 3 ürünün satıldığı dev bir grubun sahipleri. Tefal markası ile tanıdığımız Fransız Groupe SEB’dan bahsediyorum. Yapışmaz kaplamanın yaratıcısından. Yılda dünyada toplam 100 milyon tava tencere satılıyor. Roumilly’deki elektriksiz pişirme ünitelerinin merkezi olan 160 bin metre kare büyüklüğündeki devasa fabrikayı gezerken “Marka yaratmak dünya markası olmak böyle bir şey” diye düşünüyorum.

Groupe SEB İş Geliştirme Başkan Yardımcısı François Schaefer ve grubun İstanbul Pazarlama Direktörü Zümrüt Tamer ile birlikte hem fabrikayı geziyor hem de sohbet ediyoruz. Schaefer grubun en önemli başarısını yeniliklere öncülük etmek olarak açıklıyor. Zaten bütçeden argeye ayrlan payın yüzde 5’lerde olması da bunu açıklıyor. Schaefer birleşmeler ve satın almalarla büyüdüklerini ve amaçlarının dünya lideri olmak olduğunu belirterek “Ülkelere eğer pazarlarında birinci ya da ikinci olmayacaksak girmiyoruz. Hindistan’a bu yüzden girmedik” diye konuşuyor.

Aslında Fransa’daki fabrikayı ziyaret sebebimiz Tefal’in başarılı şef Arda Türkmen ile işbirliğinin ilk ürünlerinin serisini yerinde görmek. Zira Tefal şef Arda Türkmen’in tavsiyeleriyle Türk kadınlarının kullanımını kolaylaştıracak yeni bir set üretti. Türkiye için hazırlanan paketlerin üzerinde ‘Mutfağınızda şef sizsiniz’ yazan ve Arda Türkmen imzası taşıyan ürünler kasım itibarıyla satışa başlayacak. Setlerin en önemli özelliği aynı zamanda fırına da girebilen kulpları.

Elektriksiz pişirme ünitesi tava-tencere, düdüklü, kek-pasta kalıpları ve aksesuarlardan oluşuyor. Groupe SEB’in bu alanda dünyadaki pazar payı yüzde 10. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgedeki pazar payı ise yüzde 17’lerde. 20 bin ürün çeşidi bulunuyor. Dünya genelinde 12 elektriksiz pişirme ürünleri fabrikası bulunuyor. Roumilly’deki fabrikada yalnız bin 800 çalışan var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler