Tecavüz tehditleri iddianamede

Polisin tecavüz tehditleri iddianamede.

Tecavüz tehditleri iddianamede
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.12.2013 - 04:00

Antalya’da Gezi Direnişi’ne destek eylemlerine katılan 170 kişi hakkında “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet” suçundan dava açıldı. İddianamede, olayları Tüm Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İşçi Partisi (İP), Halkevleri, Dev-Lis ve Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) organize ettiği ileri sürülürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alehine atılan sloganlar, döviz ve pankartlar ise 3 nokta konularak sansürlendi.

N.E ise polislerin kendisine, “Sizi bir odaya kapatıp tecavüz edeceğiz. AKP size ne yaptı? Amerikan ajanı” diyerek hakaret ettiğini anlattı.

Gezi Direnişi sırasında Antalya’da 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece Çallı Kavşağı ile AKP il binası arasındaki 1 kilometrelik yolda 3 gün 3 gece süren olaylara ilişkin iddianame hazırlandı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, 18 yaşındaki Vedat Oğuz’un da isabet eden gaz bombası nedeniyle bir gözünü kaybettiği olaylara ilişkin 170 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, olayları TGB, CHP, ESP, İP, Halkevleri, Dev-Lis ve TKP organize ettiği ileri sürüldü. İddianamede, atılan sloganlar ve açılan döviz ve pankartlara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının geçtiği bölümler 3 nokta konularak sansürlendi.

Kamu zararı 3 bin litre mazot

Dava açılanların büyük çoğunluğunun 1990 yılı sonrasında doğanlar ve üniversite öğrencilerinden oluştuğu belirlendi. Olayla ilgili dava, 17- 21 Mart 2014’te görülecek. Olaylarda 20’ye yakın polis memurunun taş ya da dövülerek darp edildiği, 20 kadar polis aracı, 1 TOMA ve üç polis kulübesinin tahrip edildiğinin de belirtildiği iddianamede, kamu zararları kısmına 3 bin litre mazot harcandığı da yazıldı.

Tüyler ürperten ifadeler

25 adet DVD görüntüsü ile mahkemeye sunulan iddianamede, göstericilere sopa, demir çubuk ve taşlarla müdahale eden polislere yönelik tespitlerin yanı sıra polisin kendilerine şiddet uygulayıp hakaret ettiğini iddia eden kadın şüphelilerin ifadeleri dikkat çekti. Eylemcilerden D.K, göstericilerle polis arasındaki gerginlikte saçlarından tutularak yakalandığını ve bir apartmanın içerisine sokulduğunu, kendisini yakalayan polisin “Burda ne işin var o…pu”şeklinde hakaret ettiğini anlatı. D.K, apartmandan çıktıktan sonra polisin kendisini fıskiyeler ile ıslattığını ve cop ile vurduğunu daha sonra gözaltı aracına götürülürkenı en az beş polis memurunun kendisini copla dövdüğünü söyledi.

Tecavüz tehdiditi

Hakkında dava açılanlardan N.E. ifadesinde, akrabalarının evinden eczaneye gitmek için çıktığını bu sırada Gezi eylemlerine katılan gençlere sert müdahalede bulunan polislere, “Yapmayın etmeyin ne yapıyorsunuz siz” diyerek seslendiğinde yanındaki yeğeni ile birlikte gözaltına alındığını belirtti. N.E’nin ifadesinde gözaltı esnasında copla dövüdüğünü, polislerin kendisine, “Sizi bir odaya kapatıp tecavüz edeceğiz. AKP size ne yaptı, Doğu Perinçek’in itleri, Amerikan ajanı” diyerek tehdit ettiğini de ifade etti.

Baygın numarası yap

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan kişilere hukuki destek vermek amacıyla 4 Temmuz tarihinde Çallı bölgesine gittiğini anlatan avukat K.K, ise polisin attığı gaz fişekleri nedeniyle yaralanan göstericilerin ambulansa bindirilmesine yardım ettiği esnada ellerinde sopalar olan yaklaşık 7-8 kişilik sivil giyimli şahıslar tarafından sopalarla dövüldüğünü belirtti. İfadesinde sivil polis olduğunu düşündüğü birisinin elindeki tahta sopa ile koluna vurduğunu kaydeden K.K., başka bir çevik kuvvet polisinin kafasına yumruk attığını bu esnada bilincini yarı kaybettiğini, kafasına yediği yumruklar nedeni ile kendisini tutan polise avukat olduğunu sessizce söylediğini, onun da “Bu saatten sonra bir şey yapamayız baygın numarası yap sana kimse vurmaz” dediğini söyledi.

Otoparkta dayağı anlatmadılar

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Diler tarafından hazırlanan iddianamenin bir diğer ayrıntısını da Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otoparkı’nda biri kız 3 üniversite öğrencisinin 17 polis tarafından dövülmesi oluşturdu. Kamera görüntüleri ile ortaya çıkan olayda polisler tarafından dövülen gençlerin ifadelerine yer verilirken, babası polis memuru olan B.Ö ve kız öğrenci E.S.O’nun ifadesinde dayak olayı ile ilgili tek bir cümle dahi kullanmaması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler