Tecavüz mağduru çocuğu yaralayan sorular

Pamukova’da 15 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan işadamı, AKP milletvekili Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci (54) hakkındaki dava başladı.

Yayınlanma: 19.09.2015 - 05:37
Abone Ol google-news

Mahkeme, yurt dışına kaçan İnci hakkında kırmızı bülten çıkarılması yönündeki talebi reddetti. Davaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu. Yaşadıklarını mahkemede anlatan çocuk, sanık avukatının sorularıyla bir kez daha yaralandı.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına “çocukları fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak, aracılık ettirmek” ve “nitelikli cinsel istismarına iştirak” suçlarından tutuklanan kuaför Ayşegül Kantekin getirildi. Kantekin, suçlamaları reddederek, “Yusuf İnci ile 8 sene önce tanışmıştık. Sevdiğim saydığım bir ağabeyimizdir” dedi. Kantekin’in avukatı Abdurrahim Burak, söz konusu kuaför dükkanının işlek bir caddede olduğunu, mağdurenin bağırması durumunda herkesin oraya toplanacağını ifade etti. Burak, mağdureye tecavüz anına dair ayrıntıların sorulmasını istedi. Duruşma savcısı, bu detayların, şikayeti şekillendirmeye yönelik olduğunu söyleyerek, karar aşamasında mahkemece değerlendirilebileceği gerekçesiyle sorulmamasını istedi. Mahkeme ise savunma hakkını sınırlandırmamak adına, savcının talebini reddetti. Avukat Burak, mahkeme aracılığıyla mağdureye şu soruları yöneltti: “Yırtılan bir eşyanız var mı? Kapı kilitlenir kilitlenmez bir eli ile ağzını kapatıp, diğer eli ile de soydu mu? Ağzı hiç açık olmamış mıdır, bağırmayı hiç düşünmemiştir. İddi edilen üç eylemde de müvekkil sanık herhangi bir söz söylemeden eylemde mi bulunmuştur? Ayşegül’ün tehditlerinden korktuğunu söylüyor, Ayşegül’ün bu tehditleri gerçekleştirme gücüne nasıl inanmıştır?” İfade verdikten sonra fenelaşan çocuk ise avukatın sorularını psikolog eşliğinde yanıtladı. 

 
Kırmızı bülten talebi reddedildi
 
Mahkeme heyeti, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan üçer kez cezalandırılması istenen İnci hakkındaki kırmızı bülten talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Heyet, Pasaport Şube Müdürlüğü’ne, İnci’nin ülkeye giriş yapıp yapmadığını soracak. Bahsi geçen kuaförün içten ve dıştan fotoğraflanması amacıyla da emniyete yazı yazılacak.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler