TBMM komisyonunda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken ‘yargı bağımsızlığı’ tartışıldı

Adalet Bakanlığı’nın 2020 bütçe tasarısı görüşmelerinde “yargı” tartışması yaşandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının tek emir alacağı yer anayasa ve kanunlardır” dedi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise iktidarın yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalıştığını belirterek “Siyasi iktidara kim muhalifse onu susturmak, sindirmek bu yargının amacı haline gelmiştir” dedi.

TBMM komisyonunda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken ‘yargı bağımsızlığı’ tartışıldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.11.2019 - 23:14

Adalet Bakanı Gül , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumu yaptı. Komisyonda, “yargı” tartışması yaşandı. “Yargının ideolojisinin adalet olduğunu” söyleyen Gül, “Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının tek emir alacağı yer anayasa ve kanunlardır” ifadelerini kullandı. Muhalefet temsilcileri ise “iktidarı yargı eliyle siyaseti dizayn etmekle” suçladı. CHP’li Abdüllatif Şener, “iktidarın; muhalefeti, farklı düşünenleri, hoşlanmadığı işleri yapanları, basını ve aydınları sindirme, yok etme ve yandaşlaştırma çabası içinde olduğunu” söyledi. Şener, 2011’den itibaren siyasi-bürokratik ortaklığın kurulduğu cemaatle “yargıya çekidüzen vermeye” çalışıldığını, orduya kumpaslar kurulduğunu, siyasi davalar açılarak yargının yörüngesinden çıkarıldığını belirtti. Şener, 16 Nisan referandumu ile de “yargının bağımsızlığının ortadan kalktığını” ifade etti. HSK’nin 13 üyesini bir partinin genel başkanının seçtiğini anımsatan Şener, “Böyle bir ortamda HSK’nin bağımsız olması beklenemez. Son 11 ayda 3 bin 702 hâkim ve savcı ataması yapan bir hükümetten bahsediyoruz” dedi. Şener, “hükümetin, yargıyı siyasetin yandaşlığına sokabilmek için tomar tomar yargıç aldığını” belirtti. 

GÜLEN İÇİN 7 İADE TALEBİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ ile mücadele konusunda, “FETÖ, 15 Temmuz akşamı başlayıp 16 Temmuz sabahı bastırılan bir tehlike olarak yorumlanamaz. Devletin 40 yıl hücrelerine sızmış bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi iktidar, muhalefet, bütün siyaset, kurum kuruluşlarıyla bütün devlet ve millet olarak topyekûn ve taviz vermeden sürdürelim” dedi. 

15 Temmuz’dan bu yana 3 bin 926 hâkim ve savcının ihraç edildiğini aktaran Gül, FETÖ lideri Fethullah Gülen ilgili 7 talepnamenin ABD makamlarına gönderildiğini ve 27 ayrı suçtan iade istendiğini de söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler