‘Tazminat tırnakları etmez’

Ankara’da bombalı saldırıda yaşamını yitiren 102 kişi, katliamın ikinci ayında, İnsan Hakları Günü’nde ağıt ve gözyaşlarıyla anıldı

‘Tazminat tırnakları etmez’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.12.2015 - 07:40

Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi için 10 Ekim günü Türkiye’nin dört bir yanından başkente gelen ve art arda patlayan 2 bomba ile yaşamını yitiren 102 kişi, katliamın 2. ayında İnsan Hakları Günü’nde ağıt ve gözyaşlarıyla anıldı. Yaşamını yitirenlerden Özver Gökhan Arpaçay’ın ablası Dilek Arpaçay, “Bana Gökhanımı verecek misin devlet” diye isyan ederken, Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik devlete, “Sizin bağlayacağınız maaş, ödeyeceğiniz tazminat çocuklarımızın tırnağı etmez” diye konuştu. Saat 10.04’te saygı duruşuyla başlayan anma törenine, yaşamını yitirenlerle yaralıların yakınları, TMMOB, DİSK, KESK, TTB’nin öncülüğünde meslek örgütleri, CHP ve HDP milletvekilleri katıldı.

Firari ilan ettiler

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tartışma yaratacak bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Katliamı protesto etmek isteyen 18 kişi hakkında soruşturma başlatan savcılık, bu kişilere herhangi bir davet kâğıdı yollamadığı gibi bu kişileri firari şüpheli olarak kayıtlara geçirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler