‘Tatbikat diye gitti’

Evlat acısı yaşarken yandan da teğmen oğlunun cemaatçi olmadığını anlatmaya çalışan baba, “Oğlumun darbeden haberi yok. 36 saatlik nöbetten eve döndü. ‘Tatbikat var’ diye geri çağrıldı. O da gitti. Gittiği yerde de vuruldu” diyor.

‘Tatbikat diye gitti’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.07.2016 - 03:48

Ankaralı muhabirler, birkaç ayda bir Adli Tıp’a giderek, yakınlarını yitiren ailelerin dramlarına tanıklık ediyor. 10 Ekim, 17 Şubat ve 13 Mart’ta gerçekleşen katliamlarda Adli Tıp’ta yakınlarının cansız bedenlerini almak için bekleyen aileler, yine benzer bir acı bekleyiş içinde. Darbe girişimi sırasında, “darbeci” olarak görülenlerle, darbeyi engellemeye çalışan Emniyet güçlerinin yakınları aynı yerde, sevdiklerinin bedenlerini teslim almak için yan yana duruyor. Teğmen oğlu darbeci askerler arasında görülen bir baba ise bir yandan evlat acısı yaşarken, bir yandan da oğlunun vatan haini olmadığını anlatmaya çalışıyor ve “Oğlumun darbeden haberi yok, Gülen cemaatiyle alakası yok. Oğlum vatanına hizmet etti” diyor.

Saatler süren bekleyiş sırasında birkaç ayda bir gerçekleşen katliamlarla deneyim kazanan belediyeler anında çadırlarını kuruyor, aileler karınlarını bu çadırlarda doyuruyor. Adli Tıp’ta kimisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tüm vatandaşları sokağa çağırmasıyla Saray’a giden 3 kardeşi, kimi uzun süre haber alamadığı, yaralı mı yoksa ölü mü olduğunu bu kadar zaman sonra anca öğrendiği kardeşinin cansız bedenini almak için bekliyor. Yakınını hâlâ bulamayan bir başkası ise “Kardeşimi arıyorum özel harekatçı” diyor ve ayrılıyor. Şehit olan polis yakınlarını bekleyen bir aile ise “Bugün evlilik yıldönümüydü” diyor. Yakınları polisin olay günü eşini aradığını ve “Hazırlan seni yemeğe çıkaracağım” dediğini söylüyor. 13 günlük bebeği olan polisin eşine aldığı hediye, şehit olduğu gün cebinden çıkıyor.

‘Darbeden haberi yok’

Kendisi de emekli asker olan bir baba, 13 Ağustos’ta düğününü yapacakken 15 Temmuz’da daha 30 yaşında kaybettiği teğmen oğlunun acısını yaşıyor. Oğlunun öğretmen olduğunu ancak atanamadığı için çocukluktan beri istediği askerlik mesleğine başladığını söyleyen baba, oğlunun kendisine daha önceki sohbetleri sırasında “Vatanı milleti kim koruyacak, elbet birimiz şehit olacak” dediğini aktarıyor. Baba olay gününü, “Oğlum 36 saatlik nöbetten eve dönüyor. Telefon geliyor ve tatbikat var diye geri çağrılıyor, o da gidiyor. Gittiği yerde de vuruluyor” diye anlatıyor. Evlat acısı yaşarken bir yandan da oğlunun vatan haini olmadığını anlatmaya çalışan baba oğluyla ilgili, “Oğlumun darbeden haberi yok, Gülen cemaatiyle alakası yok. Hep de vatanına hizmet etti” diyor.

ACILI BEKLEYİŞ

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin tespiti için aileler Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’nda beklemeye devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler