Tahliye taleplerine ret!

Yolsuzluk ve rüşvet skandalına ilişkin davaya bakan mahkeme heyeti, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin tutukluluk itirazını reddetti. Mahkemenin gerekçesi ise şöyle: Kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle talepler reddedildi

Tahliye taleplerine ret!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 12:53

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ve AKP'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet skandalı için düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan ve aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 10 kişinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Mahkeme, reddettiği tahliye taleplerini, soruşturma dosyasıyla birlikte üst mahkeme olan İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.

İtiraz dilekçelerini inceleyen üst mahkeme, Barış Güler, Süleyman Aslan, Muacet Korkmaz, Emir Eroğlu, Umut Bayraktar, Ahmet Murat Öziş, Rüçhan Bayar, Özgür Özdemir, Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhaneh ve Hikmet Tuner'in tutukluluğuna yapılan itirazı reddederek, bu hallerinin devamına hükmetti.

MAHKEME: TUTUKLAMA KARARI YERİNDE

İtirazı inceleyen 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, 21 Aralık 2013 tarihinde 25'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen tutuklama kararında gerekçe yönünden isabetsizlik bulunmadığına ve kararın yerinde olduğuna dikkat çekti.

MAHKEME: KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ NEDENİYLE...

Tutukluluk kararının devam etmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, suçların vasıf ve mahiyeti, kanundaki cezaların alt ve üst sınırı, teknik takip bilgileri ve diğer delillere göre kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle talepleri reddetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler