Sütün reçelini yapacaklar

Burdur'da yaklaşık 1 milyon lira yatırımla süt reçelı̇ ı̇mal tesı̇sı̇ kurulacak. Tesiste nihai tüketime yönelik süt reçelinin yanı sıra bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere de pişirilmiş süt reçeli üretilecek.

Sütün reçelini yapacaklar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.11.2014 - 12:56



 Hayvancılık ve su¨t u¨reticiligˆi bakımından yogˆun faaliyet go¨sterilen Burdur'da, yaklaşık 1 milyon lira yatırımla su¨t rec¸elı· ı·mal tesı·sı· kurulacak. Tesiste nihai tu¨ketime yo¨nelik su¨t rec¸elinin yanı sıra bisku¨vi endu¨strisinde kullanılmak u¨zere de pis¸irilmis¸ su¨t rec¸eli üretilecek.

Nes¸elı· Su¨tc¸u¨ Tarım, Hayvancılık, Gıda, İns¸aat, Emlak, San. ve Tı·c. Ltd. Ştı·, Burdur'un Merkez ilc¸esı· Kıs¸la Mahallesı· Organı·ze Sanayı· Bo¨lgesı·'nde su¨t rec¸elı· ı·mal tesı·sı· kurmak için harekete geçti.  

Burdur ve c¸evresi, hayvancılık ve su¨t u¨reticiligˆi bakımından yogˆun faaliyet go¨sterilen bo¨lgeler arasında yer alıyor. Bo¨lgede su¨t u¨reticiligˆi c¸ogˆunlukla ku¨c¸u¨k aile is¸letmeciligˆi s¸eklinde yapılırken, son yıllarda kurulan daha profesyonel c¸iftliklerde de su¨t u¨retimi gerçekleştiriliyor.

Bo¨lgede c¸igˆ su¨tten tereyagˆı, peynir, kas¸ar peyniri ve benzeri su¨t u¨ru¨nleri imal eden tesisler bulunurken, su¨t rec¸eli imalatı yapan tesis yer almıyor. Proje konusu tesiste nihai tu¨ketime yo¨nelik su¨t rec¸elinin yanı sıra bisku¨vi endu¨strisinde kullanılmak u¨zere de pis¸irilmis¸ su¨t rec¸eli üretimi de planlanıyor.

Projenin faaliyete gec¸irilmesiyle ilin u¨retim dinamiklerine ve ekonomisine katkı sagˆlanması ve c¸alıs¸tırılacak personel ile istihdama katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Tesiste, yılda 14 bin 700 ton c¸igˆ su¨t is¸lenerek 5 milyon 970 bin kilogram su¨t rec¸elinin u¨retiilmesi planlanıyor.

Ekonomik o¨mru¨nu¨n 50 yıl olması planlanlanan tesis, modernizasyon c¸alıs¸maları ve teknoloji destegˆi daha uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede bulunuyor.

Proje bedeli 950 bin lira olan tesisin üretim aşamasında 57 kis¸ilik bir ekibin istihdam edilmesi öngörülüyor.  

İnşaat aşaması tamamlanan tesis, bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon