Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı. Kıraç'ın kızı İpek Kıraç, törendeki konuşmasında, "Hayatımda yazdığım en zor konuşmaya hoş geldiniz. İnsan kendini 'bazı şeylere hazırım' diye düşünse de tekrar yaşadım ki aslında asla hazır olunmuyor" dedi. Cenazeye katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duygularını, “Hem iş dünyası açısından büyük iz bırakmış çok kıymetli bir hanımefendi hem de bu ülkenin ve bu şehrimizin özellikle gelişimine katkı sunan, eğitim, kültür, sanat; bütün alanlarda belki de örnek bir fedakarlığı ortaya koyan bir hanımefendi. Saygıyla, minnetle her zaman anacağız” sözleriyle dile getirdi.

Yayınlanma: 16.09.2020 - 10:52
Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı
Abone Ol google-news

Merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı ve Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı. Kıraç için Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen cenaze namazı siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. 

2000 yılından bu yana ALS hastalığı ile mücadele eden Kıraç dün hayatını kaybetti. Kıraç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedildi. 

Suna Kıraç'ın cenaze merasimi için sınırlı sayıda katılımcı ile pandemi kurallarına riayet edilerek saat 10.30'da  Koç Holding'te tören gerçekleşti.

İpek Kıraç, törendeki konuşmasında, "Hayatımda yazdığım en zor konuşmaya hoş geldiniz. İnsan kendini 'bazı şeylere hazırım' diye düşünse de tekrar yaşadım ki aslında asla hazır olunmuyor" ifadelerini kullandı.

Suna Kıraç için Koç Holding'in ne kadar önemli olduğuna değinen İpek Kıraç, şunları kaydetti:

"Ben annemin ne kadar evladıysam Koç Holding de bir o kadar evladıydı. Annem, bütün benliği ile kendini, sağlığının elverdiği son dakikaya kadar bu kuruma adadı, burada gözleri parlardı. 40 yıla sığdırdığı iş yaşamında Koç Holding'in kurumsallaşması ve Koç Topluluğu'nun bugünlere ulaşmasında büyük öneme sahip olan stratejiyi oluşturanlardan biriydi. Ülkemizin sanayileşmesi, Koç Holding'in gelişmesi, büyümesi ve yapılanların kalıcı hale gelmesi için çok çaba harcadı.

Bu memleketi ve bu memleketin çocuklarını çok sevdi. En büyük yapısal sorun olarak gördüğü eğitim alanında elini taşın altına koymaktan hiç çekinmedi. Kararlılık ve cesaret ile hareket etti. Bu sebeplerden dolayı Koç Holding kardeşim gibi, sizler ise ailem gibi oldunuz."

Koç ailesine ve çalışanlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Kıraç, annesine verdiği emek dolayısıyla babasının hakkını asla ödeyemeyeceğini, asıl teşekkürü ise onun hak ettiğini söyledi.

"BENİM BU HAYATTA EN BÜYÜK ŞANSIM SENİN GİBİ BİR ANNEM OLMASI"

İpek Kıraç, şunları söyledi:

"Biricik biricik annem, birbirimize bu hayatta doyamadık. Beni ailene kattığın gün hayal ettiğin hayatımızı yaşayamadık. Daha senden öğrenecek o kadar çok şey varken eksik kaldım, tam bir Suna Kıraç öğrencisi olamadım. Ah şu hastalık bizi bulmasaydı, yaşanılacak ve yapılacak o kadar çok şeyimiz vardı ki... Elimizden gelen her şeyi denememize rağmen seni çektiğin çileden kurtaramadık, yanımızda tutamadık. Benim bu hayatta en büyük şansım, bil ki senin gibi bir annem olması.

Seninle gurur duyuyorum. Ne kadar şanslıyım ki senin gibi muazzam bir kadının kızıyım. Hayatımda yegane arzum, senin yolundan yürümek ve seni, nerede olursan ol, gururlu bir anne yapmak. Seni zaten yıllardır özlüyordum ama şimdi bu özlemin ile nasıl baş edeceğimi daha bilmiyorum. Seni çok seviyorum."

"TOPLULUĞUMUZUN GELDİĞİ NOKTA, ONUN İÇİN DE BÜYÜK BİR GURUR VESİLESİYDİ"

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu da Kıraç'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu aktararak, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Suna Kıraç'ın Türkiye'nin parlak geleceğine inanan, bu istikamette cesaretle sorumluluk almaktan çekinmeyen vatansever bir iş insanı olduğunu belirten Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in değerlerine sıkı sıkıya bağlıydı. Ülkemizin sanayileşmesine, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine daima hatırlanacak büyük katkılar yaptı. İş yaşamı boyunca Koç Holding'in gelişmesi, büyümesi ve kurumsallaşması için büyük çaba harcadı. Başta Koç Üniversitesi olmak üzere Koç Okulları, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve eğitim alanındaki diğer girişimleri hayata geçirirken, ortaya koyduğu vizyonu, cesareti ve kararlılığıyla bu alanda da örnek oldu ve binlerce gencimizin hayatını değiştirdi.

Kadınların iş yaşamında hak ettikleri pozisyonlarda görev alması ve toplumsal hayata katılımı konusunda öncü ve rol model oldu. Topluluğumuzun bugün geldiği nokta, hepimiz gibi onun için de büyük bir gurur vesilesiydi. Şimdi bizlere düşen, kendisinin bize emanet ettiği, bu Topluluğun kuruluş harcında bulunan değerlere bağlı kalarak var gücümüzle çalışmaya ve ülkemiz için değer yaratmaya devam etmektir. "

Çakıroğlu, Kıraç'a rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.

"BÜYÜK İZ BIRAKMIŞ ÇOK KIYMETLİ BİR HANIMEFENDİ"

Cenazeye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cami girişinde basın mensuplarına, “Başımız sağ olsun. Gerçekten hem iş dünyası açısından büyük iz bırakmış çok kıymetli bir hanımefendi hem de bu ülkenin ve bu şehrimizin özellikle gelişimine katkı sunan, eğitim, kültür, sanat; bütün alanlarda belki de örnek bir fedakarlığı ortaya koyan bir hanımefendi. Saygıyla, minnetle her zaman anacağız. Rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” açıklamasını yaptı. 

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Törenin ardından Kıraç'ın naaşı, cenaze namazı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü. Holding binası önünde bulunan Koç Holding bayraklarının vefat nedeniyle yarıya indirildiği görüldü.

Cenaze sonrası Koç Holding tarafından açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse toplumsal hayatta başardıklarıyla Ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunan, Topluluğumuzun kuruluş yıllarından 2010’a kadar çeşitli liderlik görevleri üstlenen, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşuna öncülük eden Sayın Suna Kıraç’ı 15 Eylül 2020 tarihinde kaybetmenin büyük üzünütüsü içindeyiz.

Bu sabah (16 Eylül 2020) 10.30’da Koç Holding’de Sayın Suna Kıraç’a veda töreni düzenlendi. Koç ve Kıraç Aileleri ile Koç Holding çalışanlarının katıldığı törende Suna ve İnan Kıraç’ın kızları, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İpek Kıraç ve Koç Holding CEO’su Sayın Levent Çakıroğlu konuşma yaptılar.

Koç Holding’de düzenlenen Veda Töreni’nin ardından cenaze merasimi ise saat 12:00’de Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde gerçekleştirildi.Merasimin ardından Suna Kıraç’ın cenazesi Aile üyelerinin katılımı ile Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedildi.

Cenaze merasiminde ve törende pandemi kurallarına riayet edilirken, katılımcı kapasitesi sınırlı tutuldu."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon