Suat Kılıç: Öğrenci evleriyle ilgili büyük kaygımız var

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gündemdeki öğrenci evleri tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suat Kılıç: Öğrenci evleriyle ilgili büyük kaygımız var
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.11.2013 - 13:31

Samsun’da basın mensuplarına konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 'Sorunun kaynağında yurt olarak işletilen yapılar var. Buralarla ilgili ciddi kaygılarımız var Apart dediğimiz yapılarda öğrenci yurt tabelası var. Ruhsatlandırma işlemleri yapılmamış. Stüdyo tipi dairelerin kiralanması görünümü var sadece. Bir hukuksuzluk hali var. Bunları bir standarda kavuşturacağız.' ifadelerini kullandı.

'SEKTÖRDEKİ BAŞIBOZUKLUĞU KALDIRACAK'

Kılıç, 'Türkiye’de YURT-KUR’un bünyesinde 310 bin 800 yatak kapasitemiz var. Özel sektördeki yurtları denetleme Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Ama bakanlığın yükü ağır. Çıkarılacak kanunla denetim görevi YURT-KUR’a devredilecek. Bu da sektördeki başıbozukluğu kaldıracak.' dedi.

'BAŞBAKANIMIZIN KAYGISI GENÇLERİMİZİN SAĞLIĞI'

Bakan Kılıç, 'Başbakanımızın kaygısı gençlerimizin sağlıklı koşullarda barınma, geleceğe özgüveni yüksek bireysel olarak hazırlanmasıdır. Türkiye’nin 65 ilinde yeni yurtlar kiralanacak. Yurt konaklama ücretleri 80 ila 180 TL arasında. Devlet yurtlarında kalmak giriş çıkış saatlerindeki disiplinden dolayı anne babalar tarafından tercih edilen bir yöntem. Madem ki anne ve babalar çocuklarının devlet yurdunda kalmasında istekli o zaman geriye kiralama işlemlerini hızlandırmak kalıyor.' değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon