Soma'da büyük buluşma

Yatağan işçilerinin de destek vereceği eylem saat 12.00’de başlayacak.

Yayınlanma: 21.06.2014 - 22:42
Abone Ol google-news

Türkiye’nin madencileri bugün Soma’da birleşiyor. “İş cinayetlerine, özelleştirmelere, talana ve soygunculara hayır” sloganıyla düzenlenen miting için ülkenin dört bir yanındaki madenciler Soma’da buluşacak. Özelleştirmeye karşı direnen Muğla’daki termik santral işçileri de eylemde yer alacak.

Soma'daki iş cinayetinden sağ kurtulan madencilerden Sefa Köken, kimsenin “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” deme lüksü olmadığını dile getirerek, “Tek bir kurum özelleştirildiğinde herkesin ayağa kalkması gerekir. Ancak böyle yapamadığımız için önce burayı, sonra Yatağan’ı, ardından tüm kurumları özelleştiriyorlar. Bütün işçiler, özelleştirmeye karşı ayağa kalkmalı. Soma bir başlangıç olsun” dedi. Soma Kömürleri AŞ’de çalışan yaklaşık 5 bin 500 işçinin maaşının verdikleri mücadele sayesinde hesaplarına yatırıldığını dile getiren Köken, “Eylemlerle sesimizi duyurmasaydık maaşların ne zaman yatacağını bilemezdik. Zaten yeraltına inilmediği için herkesin hesabına 150-200 lira eksik yattı. Ama bizim amacımız çalışmadan para almak değil. Ocakların tekrar ve devlet eliyle işletmeye açılmasını istiyoruz. İşçiler, ancak böyle güvence altında olur” diye konuştu.

 

Pikniğe değil mitinge

Türk-İş tarafından düzenlenen miting, saat 12.00’de başlayacak. Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç da duyarlı kesimleri ve sivil toplum kuruluşlarını aileleriyle birlikte mitinge katılmaya çağırarak “Pazar günü piknikte değil, Soma’da buluşalım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler