Sol Gabetta olağanüstü yeteneğini bir kez daha gösterdi

Günümüzün en başarılı, karizmatik çellistlerinden Sol Gabetta ile İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası dün akşam İş Sanat’ta konser verdi.

Sol Gabetta olağanüstü yeteneğini bir kez daha gösterdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.01.2014 - 22:37

Beethoven "Prometheus"tan Uvertür ile başlayan konserde, orkestra Sol Gabetta’ya Fauré “Çello ve Orkestra için Elégie” ve Saint-Saëns “Çello Konçertosu No. 1” de eşlik etti. 2004 yılında Credit Suisse Genç Sanatçılar ödülünü ve iki kez de Echo Klassik ödülünü alan Arjantin doğumlu Gabetta, olağanüstü yeteneği ve özgün tuşesi, zarif sahnesiyle seyircinin bir kez daha hayranlığını kazandı.   

İsviçre'nin köklü müzik okullarından Basel Müzik Akademi'sinde ders veren Gabetta’nın, birlikte konser verdiği topluluklar arasında Basel Oda Orkestrası da bulunuyor. Gabetta, konserde özellikle beğendiğini ifade ettiği çello grubuyla, bis parçası olarak kendi düzenlediği Pablo Casals’ın “Song of the Bird” parçasını da seslendirdi.

Konser, R. Schumann’ın 1.Senfonisi "Bahar" ile noktalandı.

Gabetta'yı kutlayanlar arasında Yeşim Gürer Oymak, piyanist Güher Pekinel, viyola sanatçısı Orhan Çelebi, şef Alpaslan Ertüngealp'in de bulunduğu sanatçılar da vardı. Ertüngealp sanatçıyı kutlarken; "Dün akşam, çok özel bir çello sesi dinledim. İş Sanat'ın akustiğini çok akıllıca değerlendiren, hassas tınılarıyla dinleyiciyi kendine bağlayan Sol Gabetta'nın müziğini. Sol Gabetta sevecen kişiliğiyle ve müziğindeki samimiliğiyle üstün teknik becerisini birleştirerek günümüzün en değerli çellistlerinin arasında yerini hak etmiştir." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon