Sidar Uygurlar cinayetinin katil zanlısı Yılmaz Geyik, 103 gün sonra yakalandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 12 Mart akşamı, trafikte solladığı gerekçesiyle 23 yaşındaki Sidar Uygurlar'ı silahla vurarak öldüren ‘Uyuşturucu kaçakçılığı’ndan sabıkalı Yılmaz Geyik (51), 103 gün sonra yakalandı. Sidar’ın ablası Derya Uygurlar (29), "Maalesef bu ülkede katil yakalanıyor diye seviniyoruz. Sidar'ı geri getirmeyecek ama adil bir yargılama olsun" dedi.

Yayınlanma: 23.06.2020 - 12:59
Sidar Uygurlar cinayetinin katil zanlısı Yılmaz Geyik, 103 gün sonra yakalandı
Abone Ol google-news

‘Uyuşturucu kaçakçılığı’ olmak üzere 5 farklı dosyadan suçu olan ve 11 yıl hapis yatan Geyik, bugün sabah saatlerin, Siverek'te yakalandı. 103 gün boyunca kardeşinin katili bulunması için mücadele eden Derya Uygurlar, “Son 2-3 haftadır dışarıdan, bakanlık özel bir tim ekibi göndermişti. Bu süre zarfında birkaç baskın yapılmış ama yakalanmamıştı. Vali söz vermişti. Ve sonunda yakalandı. Maalesef bu ülkede katil yakalanıyor diye seviniyoruz" açıklamasında bulundu.

'GERİ GETİRMEYECEK AMA'

Kardeşinin yasını tutmadan, üç buçuk ay boyunca ailece Yılmaz Geyik'in bulunması için arayışta olduğunu belirten Uygurlar, adalet talebinde bulunarak, "Hem kardeşimi öldürdüğü için hem 103 gün boyunca bizi üzdüğü, yorduğu, perişan ettiği için en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sidar'ı geri getirmeyecek ama adil bir yargılama olsun. Hakim, savcı adil bir şekilde ceza versin” diye konuştu.

'14-15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN SIRTINDA SİLAH' 

Siverek’te sürekli bir şekilde üstü kapatılan, kimsenin ses çıkarmadığı cinayetlerin yaşandığını belirten Derya Uygurlar, "Türkiye’de bireysel silahlanmanın en yaygın olan yer Siverek. 14-15 yaşındaki çocuğun sırtında silah oluyor. Ve bunu güçmüş gibi anlatıyorlar. Her yıl bir ya da iki insan öldürülüyor. Mağdur aileler şehri terk ediyor. Katiller ya ortalıkta geziyor ya da kaçıyor, saklanıyor. Katiller biran önce yakalanmalı, adil yargılanmalı ki kan davasına dönüşmesin. Bunu önüne geçmezlerse Siverek'te daha çok genç öldürülür" dedi.

SİVEREK'TE CİNAYETLER FURYASI

Aşiret ve arazi kavgaları nedeniyle silahlı çatışmaların yaşandığı Siverek’te son yıllarda yaşanan bazı cinayetler:

3.4.2011: İki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi öldü, biri ağır 4 kişi yaralandı.

4.2.2012: Uzun namlulu silahlar çapraz ateşe alınan bir araçta bulunan baba-oğul yaşamını yitirdi.

22.8.2014: 15 yaşındaki bir çocuk mısır tarlasında başından silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

15.6.2019: İzol aşiretine mensup iki ailesi arasında çıkan çatışmada 6 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler