Sevgiyle büyüdüler sevgisizliğe kurban gittiler

Binbir zorlukla ayakta kalabilme mücadelesi veren yerel basının güçlü ve duyarlı sesi Hatay Güney Rüzgarı’nın Mart sayısı çıktı.

Sevgiyle büyüdüler sevgisizliğe kurban gittiler
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.03.2014 - 22:45

Derginin kapağında sevgiyle büyüyüp sevgisizliğe kurban giden “Ölen Çocukların Ağıtları” yer alıyor.

“Anadolu’da 18 yıldır kesintisiz bir yayınısürdürmek işin teselli kaynağıdır” diyen derginin sahbi ve baş yazarı gazeteci Mehmet Ali Solak, bu sayıda “Geleceğimizi şekillendirmek bizim elimizde”yazısıyla okurlarına sesleniyor.Derginin kapak konusunda, Hatay’ın geçtiğimiz aylarda kaybettiği demokrasi şehitleri, “Ölen Çocukların Ağıtları” başlıklı dosya olayıdetaylarıyla ele alıyor.
Derginin bu sayısında, Kamil Akdoğan’ın “Antakya Gravürleri ve Sanatçıları”, Adil Okay’ın “Yerel seçim sisteminde barajlardan haberiniz var mı?”, Sabahattin Yalkın’ın “Zamanlaşan kan” şiiri de yer alıyor.
 
Hatay’ın özgün konuları yerel aydınların kaleminden; Selman Büyükaşık’ın “Yalan kimse ölmüyor” makalesi, H. Çiğdem Yorgancıoğlu’nun “BirleşmişMilletler Syria GenevaTalks 2 ve Cenevre Enstitüsü Görüşmeleri Günlükleri”, Hüseyin Evcil’in “Yaşlı kadının anlatımları”, Süheyl Budak’ın “Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi”, Yahya Aksoy’un “Pazırık, Altaylarda bir halının öyküsü”, Dr. Muhsin Boz’un “Cinsiyet Tespiti”, Hulusi Atahan’ın “Broome” gezi yazısı, Nurettin Bellur’un “Ar oğlu var” , Yusuf Baran Beyi’nin “Ne ile yola çıktınız, ne oldu?” yazısı, Dr. İbrahim Yaman’la yapılan “Önceliklerimiz; Kadınlar ve Gençler” başlıklı söyleşi, Ebru Horoz, Günnihal Helli ve Gülden objektifinden kareler, Hatay’da gelişen haberlerden özetler.
Ve ünlü Hatay mutfağından Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de dergide yer alıyor.
Farkındalık yaratma yolunda, belgelik niteliğinde Hatay’ın Güney Rüzgarı bu ay da kuvvetli esiyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon