Sessizliğin gücü

En iyi kadın oyuncu, yardımcı kadın oyuncu ve özgün senaryo Oscar’larını alan romantik dram, üç kişi arasındaki duygusal, cinsel ve şiddet sarmalını yetkinlikle vurguluyor.

Sessizliğin gücü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.03.2014 - 19:02

Ada McGrath altı yaşından beri konuşamamaktadır. Babası Ada’yı Yeni Zelanda’da oturan hiç tanımadığı iş adamı Alisdair Stewart’la evlendirir. Dilsiz Ada dokuz yaşındaki kızı Flora ve çok sevdiği piyanosuyla dünyanın öteki ucuna doğru yola çıkar.

Uzun bir yolculuktan sonra Yeni Zelanda’ya gelen Ada ve kızını yeni eşi Alisdair karşılar. Kocası piyanosunu istemeyince Ada onu sahilde bırakmak zorunda kalır.

Bir süre sonra Alisdair’in yardımcısı George Baines piyanoyu kendi evine taşır ve Ada’dan ona piyano çalmasını öğretmesini ister.

Bu öneriyi önce reddeden Ada kocasının ısrarıyla Baines’e piyano dersi vermeyi kabul eder. Bu dersler sırasında Baines, Ada’ya isterse piyanosunu geri alabileceğini söyler. Bu pazarlıktan sonra Ada, Baines’in bazı davranışları yapmasına izin verir. Bu anlaşma Ada, Alisdair ve Baines’i karmaşık bir duygusal ve cinsel sarmalın ortasına çeker.

The Piano (Piyano) Yönetmen: Jane Campion Oyuncular: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Kerry Walker, Genevieve Lemon/
1993, 115 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler