Şenpiliç’ten 400 milyon yatırım

Osmaniye ve Adana’yı içine alan entegre tesisine 400 milyon TL yatırım yapan Şenpiliç, tesisin üretimine 2018 sonunda başlayacak.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

Şenpiliç, Osmaniye Kadirli’de günlük 450 bin ton kapasiteli kesimhane ile Adana Ceyhan’da yıllık 579 bin 500 ton üretim kapasiteli yem fabrikası için 400 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Kurulacak entegre tesisin temel atma töreni dün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla yapıldı. Bu yatırımı ilerleyen dönemlerde kuluçkahane ve damızlık çiftliklerinin izleyeceğini belirten Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, tesisin yılın son çeyreğinde işletmeye açılacağını söyledi. Çukurova bölgesinin tahıl ambarı olması ve tarımın yapılıyor olmasından dolayı tercih ettiklerini kaydeden Gürdamar, 200 kilometre yarıçaplı bir alanda yaratılacak ekosistemde, çevredeki 840 çiftlikle anlaşma yapılacağını aktardı. Tesiste 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını anlatan Gürdamar, “40. yılımızda Şenpiliç’in doğup büyüdüğü Sakarya’dan sonra ilk kez bir başka şehirde yeni bir yatırımın temelini atıyoruz” dedi.

Hedef pazar Japonya

Halihazırda Libya, Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ, hedef pazarlarının ise Japonya olduğunu belirtti. Üstündağ, Japonya'daki ithalatçı firmalarla irtibata geçtiklerini anlatarak, "Bu yılın ikinci yarısında ihracatı gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler