Schumacher’le ilgili önemli açıklama

Fransız savcılığı, F1 pilotu Michael Schumacher’in Fransa Alpleri’nde kayak yaparken düşerek ağır yaralandığı kazayla ilgili soruşturma konusunda açıklama yaptı.

Schumacher’le ilgili önemli açıklama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 12:27
 
Savcı Patrick Quincy'nin Albertville kasabasında düzenlediği basın toplantısından satır başları:
 
- Schumacher'ın tam olarak nerede düştüğü, pistten ne kadar uzakta olduğu ve hızını tam olarak bilebilmemiz için olay yerinden alınan görüntüleri kare kare incelememiz gerekiyor.
 
- Herhangi biri için yapacağımız soruşturma neyse, aynen onu yapıyoruz. Her kış sezonu neredeyse 50 kadar bu tür soruşturma yapıyoruz. Her soruşturmada elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz.
 
- Schumacher yaklaşık 2700 metre yükseklikteki pistin yakınında düşmüştür. Kaza, pistin dokuz metre dışında gerçekleşmiştir.
 
- Schumacher’in çok iyi bir kayakçı olduğu apaçık ortada. Ancak kayak takımlarından birinde yaşanan sorundan ötürü kendisi düşmüş ve başını kayaya çarpmıştır.
 
- Olay yerindeki görüntüler, kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili çok net bilgiler veriyor.
 
- Meribel tepesini çok iyi bilen uzmanlarımız var ve olayı en iyi şekilde inceliyorlar.
 
KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİK
- Schumacher’ın kaskındaki kameranın görüntülerini izledik. Hızı konusunda uzmanlar bize daha ayrıntılı bilgi verecektir. Henüz hızını tam olarak söylememiz mümkün değil ancak çok iyi bir kayakçı için normal bir hız.
- Kayak konusunda biliyorsunuz Fransa’da birçok düzenleme var. Kasktan alınan görüntüler ve kazayla ilgili şimdiye kadar elde edilen bilgiler, kayak kurallarına tamamen uyulduğu şeklinde.
 
- Dağdaki koşulların incelenmesiyle özel olarak bir üniversite ilgileniyor. Schumacher’in kaskının durumu ve olayla ilgili ayrıntılar, onların incelemesinden sonra ortaya çıkacak.
 
Her türlü hakkı saklıdır.