Saray soruları sumen altı
Tanrıkulu’nun, 1000 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili 1000 sorulu önergesi Çiçek’e takıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 1000 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı 1000 sorulu önerge TBMM Başkanlığı’ndan döndü. 1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle yoğun tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Tanrıkulu, ilginç bir çalışma yapmıştı. Tanrıkulu, ekibiyle yaptığı yoğun çalışmanın ardından hazırladığı soru önergesinde, Başbakan Davutoğlu’ndan tam 1000 soruya yanıt istemişti. Ancak 5 Aralık 2014’te verilen önergenin akıbeti 3 ay boyunca bilinemedi. Önerge ve durumu konusunda Tanrıkulu’na bilgi verilmediği gibi, Meclis’in sorgulama sayfasına da konulmadı.
Tanrıkulu’na son olarak “önergenin iade edildiği” bildirildi. Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı’ndan Tanrıkulu’na gönderilen yazıda “TBMM İçtüzüğünün 97. maddesi, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceğini hükme bağlamıştır” yanıtı verilmekle yetinildi.
Kaç para harcandı?
Tanrıkulu, Davutoğlu’na yönelttiği sorularda sarayın maliyetiyle Türkiye’nin birçok sorununun çözülebileceğini işaret etmişti.
Yanıt alamayan sorular
Tanrıkulu’nun, “Kadınların şiddetten korunması, çocuk gelinler sorununun çözülmesi ve kadın istihdamının artırılması için bu 1,8 milyar kullanılamaz mıydı?” gibi birçok soruya yer verdiği önergede dikkat çeken diğer sorular ise şöyleydi:
“Cumhurbaşkanlığı Sarayı için harcanan para tam olarak ne kadardır? Sarayın elektrik gideri aylık ne kadar olacaktır? Kırk günlük bebeklerin penceresi, sıvası olmayan, tek odalı, kerpiç evlerde zatürreeden öldüğü ülkemizde, maliyetleri altmış bin lira olan alt gelir grubu konutlarından tam 30 bin adet yapılamaz mıydı? 125 bin üniversite öğrencisine 4 yıllık öğrenimleri boyunca aylık 300 TL karşılıksız burs verilmez miydi? Atama bekleyen 50 bin öğretmenin daha göreve başlaması sağlanarak 1 yıllık maaşları buradan karşılanamaz mıydı? Kadınların şiddetten korunması, çocuk gelinler sorununun çözülmesi ve kadın istihdamının artırılması için bu 1,8 milyar kullanılamaz mıydı? Kamuda açık bulunan 25 bin engelli kadrosuna bir an önce atama yapılıp, 2 yıl boyunca maaşları buradan karşılanamaz mıydı?”
En Çok Okunan Haberler
- Hayatını kaybetti!
- Mansur Yavaş'tan TBMM'ye flaş çağrı!
- TÜİK ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı
- AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı gündem oldu!
- 'Erken seçim' çağrısı: CHP tarih verdi
- Serdar Ortaç son malını da satışa çıkardı!
- İşte Belediye Başkanı'nı öldüren saldırganın ifadesi!
- 'Atatürk ile Cumhuriyet ile bayrak ile...'
- İşte sıfır faizli kredi veren bankalar…
- AKP'den kayyum için ilk açıklama