Şanssız seyirci

AKP’nin Karşıyaka’ya yaptıracağı stad projesinde122 kişi maçı görmüyor, 6 bin kişi de ayakta izleyecek. Yıkılan Karşıyaka stadının yerine 15 bin 741 kişilik yeni bir stadyum yapılması planlanıyor.

Yayınlanma: 19.04.2018 - 22:34
Abone Ol google-news

 

AKP’nin Karşıyaka’ya yapmayı planladığı statta, “sahayı görmeyen tribün” planlandı. 15 bin kişilik statta seyircinin yarısının da “ayakta” maçları izlemesi öngörüldü. 15 bin 741 kişi kapasiteli Karşıyaka Stadı’nın bilgileri planlara işlenirken 7 bin 223 kişi “normal seyirci” olarak nitelendirildi. Nedeni, diğer seyircilerin oturacakları alanların pek de normal olmaması. 6 bin 126 kişi, stada geldiğinde “ayakta” maç izleyecek. Bu grup da şanslı sayılabilir, çünkü 122 kişinin stat yapıldığında sahayı görememesi öngörülüyor. Bunlar planda “net göremeyen” olarak nitelendiriliyor. Planlarda basın için 188 kişilik alan düşünülürken, bunlardan yalnızca 54 gazeteci için “masa” layık görülüyor. Oysa statlarda, ayakta seyirci kavramına yer olmadığı gibi UEFA standartlarına göre merdivenlere bile oturulmasına izin verilmiyor. Statta 1148 kişilik kapasite misafire, 308 kişilik kapasite protokole, 330 koltuk locaya, 188 koltuk basına, 54 koltuk basın masasına ayrılmış.

Tehlike yaratır

Karşıyaka Belediyesi, stat planlarına karşı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne itiraz etti. Müdürlüğün stat için imar planı istemini reddeden yerel yönetim, kent içinde yer alan stat için yeterli otopark alanı ayrılmadığını, acil durumlar için ambulans ve itfaiye çıkışlarının sağlıklı olmadığını, bunun da maça gelecek kişiler için tehlike yaratacağını kaydetti. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar imzalı yazıda, şu görüşlere yer verildi: “Stadyumlarda oturma düzenlemelerinde bütün seyircilerin kendilerine ayrılmış bir koltuğu olmalıdır. Ayakta seyirci tribünü ayrılmasıyla kapasite arttırılması sağlıklı değildir. Karşıyaka, Türkiye’de marka değeri tartışılmaz bir camiadır. 15 bin kişilik stadyum kulağa hoş gelse de projede yalnızca 7 bin 223 kişi oturma kapasiteli olduğu açıkça görülmektedir. Futbol takımımız şanssızlık eseri bir alt kümeye düşse de Karşıyaka markası hiçbir zaman alta inmez ve itibarsızlaştırılamaz. Bu stadyum projesi Karşıyaka’nın prestijini koruyamayacağı gibi şehrin daha nefes alamaz bir hale geleceğinin apaçık bir göstergesidir. Alanın spor alanı olarak 7/24 işlevsel olması sağlanmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler