"Sanki hükümet büyük bir yolsuzluk içinde"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yolsuzluk operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı ki sanki bütün kabine üyeleri, bütün hükümet büyük bir yolsuzluk içinde" dedi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 10:55

NTV'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, yolsuzluk operasyonuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı ki sanki bütün kabine üyeleri, bütün hükümet büyük bir yolsuzluk içinde. Siz, ‘kollektif bir suç var ve bu suç hükümetin değiştirilmesini gerektiriyor’ dediğinizde hukuka da demokrasiye de ihanet edersiniz. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili şeyler değişik zamanlarda getirilmiş olsa veya siyasetin de dikkatine getirilmiş olsa buna en fazla hassasiyet gösterecek olan sayın Başbakanımızdır ve hepimiz bunun üzerine gideriz.

AKP MYK üyesi Yasin Aktay'ın "Türkiye Suriye içinde her ne yapıyorsa hakkı vardır. Bu baltalanmaya çalışılıyor" sözleriyle adeta doğruladığı tır skandalına ilişkin yine yalanlama yolunu seçen Davutoğlu, "Türkiye sanki radikal örgütlere destek oluyormuş gibi bir görüntüye sebep teşkil edecek tavırlardan herkesin kaçınması lazım. Türkmenlere giden bir yardım konvoyuydu. Bunun için gerekli hukuki prosedürlerin hepsi tamamlandı. Hiçbir hukuki açık yoktur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon