Şanal: 1 Nisan’da yeni ufuklara merhaba diyeceğiz

Kentin tüm kesimlerine dokunmayı hedefleyen CHP belediye başkanı adayı Şenol Şanal, bir zamanlar emeğin başkenti iken bugün emekli şehrine dönüşmüş Zonguldak’ta insan odaklı bir belediyecilik yapacak.

Yayınlanma: 11.03.2019 - 21:37
Abone Ol google-news

Zonguldak madenci kültürü ile aydınlanma kültürünün harmanlandığı, sorunlarının yoğun olduğu bir kent...

CHP’nin Zonguldak Belediyesi başkan adayı Şenol Şanal, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şenol Şanal Cumhuriyet’in sorularını yanıtlarken çözüm projelerinin hazır olduğuna dikkat çekerek “1 Nisan’da yeni ufuklara hep birlikte merhaba diyeceğiz” dedi.
Şanal çalışmalarını sürdürdüğü bir sırada tarihi Halkevi binasının önünde Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Zonguldak belediye başkan adaylığınız en son açıklandı. Bu parti içinde de tartışmaları da beraber getirdi. Şu anda parti içerisinde bir sorun yaşanıyor mu?
Genel merkez süreci son ana kadar takip etti. Sıkıntıları çözmeye çalıştı. En son bu onurlu ve şerefli görevi bana tevdi etti. Görevi alır almaz temaslarımızı hızlandırdık. Parti içerisindeki arkadaşlarımızla sorunu çözme noktasında hızla adımlar attık. Biz herkesin yüzünü güldürmek ve sorunları çözmek için varız. Parti içindeki arkadaşlarımız da bu bilincin farkında. Projelerimizi hazırlayıp geliştirerek Zonguldaklıların karşısına çıktık. Bu onurlu göreve layık olmak için şahsım ve arkadaşlarımla birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz. Seçimi kazanacağımızdan hiçbir endişemiz yok.

Zonguldak’ın özeline ilişkin neler düşünüyorsunuz?
Önce sosyal hayatı genişleterek Zonguldaklılara insanca yaşayabileceği alanlar yaratacağız. Hedefimiz insan odaklı çalışma temposudur. ‘Derman Belediyeciliği’ni hayata geçirip bu kentte yaşayan herkesin hayatına dokunmak istiyoruz. Bunun dışında sosyal yaşamla birlikte kültürel etkinlikleri de artırmayı hedefliyoruz. Kurum hizmetlerini daha kaliteli ve daha güvenli hale getireceğiz. Sosyal demokrat belediyecilik ne gerektiriyorsa biz burda onu yapacağız.

Projeleriniz var mı? Bunlar nelerdir?
Elbette var. Ben aday olurken bu proje çalışmalarını aylar önceden başlattım. Zonguldak’ın dokusunu değiştirecek en önemli projelerimizin başında; Kızlar plajı, dere ıslahı, eski çöp döküm alanı, adliye önü sahil düzenlemesi, kordon boyu, emniyet kavşağı (battı çıktı), Kapuz plajı, cami ve cem evi, asfalt tesisi, can dostlar, lavuar alanı, emek pazarı, spor alanı ve çocuk parkı, İkinci Bahar Emekli Evi, baraj projeleri... İlk 6 ay içerisinde başlatacağımız projelerdir. Bu projeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Artık bütün projelerimiz kamuya mal olmuş durumda. Bunun dışında üstyapı ile ilgili sorunları çözmek için acil olarak kendi asfalt tesisimizi kuracağız. Buna şiddetle ihtiyacımız var.
Artık emeklinin başkenti

Bir zamanlar emeğin başkenti olan Zonguldak bugün emeklinin başkenti. Emeklilere yönelik projeleriniz neler?
Maalesef emeğin başkentini emeklinin başkenti yaptılar. Emekliler de bizim insanımız, bunların refah seviyesini artırmak hayata tutunmalarını sağlamak için onlara her türlü hizmeti getireceğiz. Yaşlılarımıza sahip çıkacağız. ‘Kimsem yok’ diyen yaşlılarımıza Zonguldak Belediyesi olarak sahip çıkacağız. Sokak hayvanlarımızla ilgili olarak da uluslararası standartlar ne ise onu da gerçekleştireceğiz. Gençlerimize, kadınlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamak amacıyla çözüm yolları üreteceğiz. Zonguldak’ı marka haline getireceğiz.

‘Kopyala yapıştır yapmışlar’

AKP’nin adayı Ömer Selim Alan, projelerini açıkladı. Bu projelerin bir kısmının valiliğin projesi olduğu ortaya çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu etik olmayan bir davranış, şaşkınlıkla karşıladım. Açıkladığı diğer projelerin bir kısmı da özellikle de lavuar projesi daha önceki Belediye Başkanı Sayın İsmail Eşref’in hazırlatmış olduğu projedir. Bu kente mal olmuş, bütün projeleri hayata geçirmek zorundayız. Bizim projelerimiz kendi özgün projelerimizdir. Ben mühendisim. Neyin, nerede, nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum. Göreve talip olduğumda kendi özgüvenimle ve projelerimle talip oldum. Proje hazırlarken hazırlayan kişinin emek vermesi lazım. İnsanların emeğine saygı duymak gerek. Vilayetin, özel idarenin çekmecelerinde duran projeleri piyasaya sürüp benim projem diye sahiplenmek nezaketsizliktir. Bu kopyala yapıştır şeklinde bir olay. Hiç hoş değil.

Kent bir zamanlar kültürün de başkentiydi. Bugün geçmişi hasretle yad eder duruma geldik. Peki sizin bu konuda düşünceleriniz neler?
Yanında söyleşi yaptığımız bu bina eski halkevi ve Zonguldak’ın ilk sanat eserlerinden birisi, bir marka. Buradan yetişen ve halen etkinlikleri sürdüren birçok sanatçı aydın arkadaşlarımız var. Halkımıza sözümüzdür. Bu tarihi binayı Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı olarak Zonguldak’ın hizmetine sunacağız. Burayı kültür sanat etkinlikleri ile Türkiye’de büyük bir marka haline dönüştüreceğiz. Ahlaktan, faziletten, hukukun üstünlüğünden ve demokratik ilke ve kurallardan ayrılmadan, kötü niyetli davranışların hiçbirine izin vermeden bu ülkede ve bu şehirde yaşayan herkesin yüzünü güldürmek istiyoruz. Zonguldak emeğin başkenti, bu şehirde uzun zamandan beri yok edilmeye çalışılan kültür ve sanat faaliyetlerini yeniden hayata geçirip Zonguldak’ı heykeller kenti, sanat kenti, noktasında üst seviye de bir kent haline getirmek istiyoruz.

Başka eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Cumhuriyet gazetesi Türkiye için çok önemli bir gazete. Bütün çalışanlarını saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet’in düşünsel anlamda topluma verdiği katkıyı takdir ediyorum. Mart’ın sonu bahar olacak. Emeğin başkentin de hep birlikte güzel günler göreceğiz. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler