Samyeli'nin ceza yediği ankete katılana ödül

TÜİK, Defne Samyeli hakkında yasal işlem başlatılması ile gündeme gelen Hanehalkı Bütçe Anketi’nde de “ödüllendirme” formülü üzerinde duruyor.

Samyeli'nin ceza yediği ankete katılana ödül
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.02.2014 - 14:32

Samyeli’ne ankete katılmadığı için para cezası verilmişti. Ankete katılanlara tablet bilgisayar verilmesi üzerinde duruldu ancak rakamın 200 binleri geçmesi üzerine bundan vazgeçildi. TÜİK Başkanı Aydemir, anket çalışmalarına katılan iş yerlerine de bazı jestler hazırlayacaklarını, ankete katılan iş yeri sahiplerine sonuçlarla ilgili bilgi vereceklerini söyledi. Aydemir, “Bunlardan sonra o firmalar anketimize girmek için gönüllü olacak. Belki kaç bin dolarlık analizi, ücretsiz göndereceğiz” dedi.

Bu arada TÜİK kurumda görev yapan 17 4-C’li çalışanı işten çıkarttı. 4-C’lilerin sözleşmelerinin yenilenmemesine geçen yıl şikayet üzerine açılan bir soruşturma gerekçe gösterildi. İşten çıkarılan ortalama bin 200 lira ücret alan 4-C’liler, kurumda en az 17 yıldır görev yaptıklarına dikkat çekerek, dün TÜİK önünde eylem yaptı. Türk Büro-Sen, 4-C’lilerin işe iadesi için dava açacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler