Samsun'da 19 Mayıs Anmasına izin verilmedi...

Samsun Valiliği, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 101. yılında sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasını koronavirüs tedbirlerini gerekçe göstererek izin vermedi. Karara tepki gösteren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük “AVM’leri açıyorsunuz, fabrikalarda işyerlerinde emekçileri yeterince özen göstermeden çalıştırıyorsunuz ama anmaya izin vermiyorsunuz” dedi.

Yayınlanma: 15.05.2020 - 22:12
Samsun'da 19 Mayıs Anmasına izin verilmedi...
Abone Ol google-news

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 101. yılını anmak için koronavirüs tedbirlerine uygun olarak sınırlı sayıda üyeleriyle Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmak için yazılı izin isteyerek Samsun Valiliği'ne başvurdu. Ancak Samsun Valiliği, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını gerekçe göstererek kurumlara izin vermedi. 

‘VİRÜSÜ AVANTAJA DÖNÜŞTÜRME ÇABASINDALAR'

Duruma tepki gösteren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Kütük, “AVM’leri açıyorsunuz, fabrikalarda işyerlerinde emekçileri yeterince özen göstermeden çalıştırıyorsunuz ama anmaya izin vermiyorsunuz” dedi. 1 Mayıs’ta İstanbul’da bazı sendikalara verilen Taksim’e çelenk bırakma iznini anımsatan Kütük, 19 Mayıs’ın 101. yılının önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Virüs tehdidi olsa Taksim’de de olurdu. Elbette böyle bir süreçte kaygılarımız var ama Taksim’de olduğu gibi bir uygulama yapılabilirdi. Bu özel tarihte, Atatürk’e saygımızı ifade etmekten daha doğal ne olabilir? Ama sanıyorum bu virüs gerekçe gösterilerek siyasi iktidar her süreci kendine göre avantaja dönüştürme çabasında. Bunda yerel yönetimin, valiliğin bir sorumluluğu olduğunu sanmıyorum. Bu ülke Atatürk’ün sayesinde en modern, çağdaş, laik yönetim biçimine sahip. Orada Valilik izin verse de vermese de Samsun Atatürk’ün mücadeleyi başlattığı yerdir. Bizim sorumluluğumuz Atatürk’ün emanetine sahip çıkmaktır ve koşullar ne olursa olsun onun gösterdiği yol bizim yolumuzdur. Umut ediyoruz ki toplumsal duyarlılığı gözeterek kararlarını tekrar değerlendirirler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler