Sakarya'da iki çuval oy pusulası ve mühür çalındı

Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, kendi Twitter hesabından Sakarya'da iki çuval oy pusulasının ve mührünün çalındığını, duyurdu.

Yayınlanma: 05.06.2015 - 15:24
Abone Ol google-news

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan’ın Twitter hesabından Sakarya'da iki çuval oy pusulasının ve mührün çalındığını söyledi. Kazan'ın yazdığına göre Sakarya Serdivan'da 2 oy çuvalı ve mühür kayıp. Sahte imzalarla teslim edilen çuvalların kimler tarafından nasıl çalındığı ise bilinmiyor.

Kazan'ın bu mesajını ihbar kabul eden Sakarya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Görevlendirilen iki savcı, 218 sandık ve 77 bin 754 seçmenin bulunduğu Serdivan ilçesindeki görevli sandık başkanlarıyla ilgili inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında iddia edilen 2 çuval oy pusulası ve mühürlerin araştırıldığı öğrenildi.

AKP'DEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada AKP Sakarya İl Başkanlığı da Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan'ın iddiaları üzerine Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol suç duyurusu sonrasında yaptığı yazılı açıklamada "Basından takip ettiğimiz kadarı ile siyaset ile alakası olmayanlar tarafından ortaya atılan iddialar ve bunların işbirlikçileri üzerinden kamuoyunda bir algı operasyonu yapılmak istendiği anlaşılmaktadır" dedi.

Akyol, gerekli işlemin İl Seçim Kurulu tarafından yapılarak ivedilikle kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiklerini belirterek "Sonucunu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI: İDDİALAR AÇIKLIĞA KAVUŞTURULUNCAYA KADAR PEŞİNDEYİZ

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent de iddiaların açıklığa kavuşturulması için Adapazarı İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduklarını söyledi. Dilekçede, iddiaların yerel ve ulusal basına yansıdığına dikkati çeken Taşkent, şunları kaydetti: "Buna göre, Adapazarı 1. ve 2. Bölge'de dağıtımı yapılan oy pusulası torbalarından ikisinin, kimlik kontrolü yapılmaksızın sahte imzalarla başkalarına teslim edildiği iddia edilmektedir. Vahim iddianın bir an önce aydınlatılması gerekmektedir. İddiayla seçimlerin güvenliği tehlikeye düşmüş, kamuoyunda şeffaflık ve güven ilkeleri zedelenmiştir. Vahim iddia açıklığa kavuşturuluncaya kadar peşini bırakmayacağız. Oy pusulası torbaları teslim edilirken kimlik ibrazı istenmediğine ilişkin bize de şikayetler ulaştı. Kimlik belgesine bakmadan, karşısındaki kişinin kim olduğunu teyit etmeden oy pusulaları, hiç kimseye verilmemeli. Mevzuat da bu konuda son derece açık. Bu yüzden, kimlik ibrazıyla işlem yapıldığına dair tutanağın nüshasını istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler