Sahte alkol turizimcileri harekete geçirdi

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Kemer'de sahte alkol nedeniyle 3 Alman turistin ölümünden üzüntü duyduklarını belirterek "Tüm alkollü içecek tedarikçi ve dağıtıcıları sıklıkla denetlenmeli. TÜROFED olarak biz, sezon öncesi üyelerimizin denetlenmesi için bağlı bulunduğumuz Valilik, Kaymakamlı ve Tarım Müdürlükleri'ne başvuruda bulunduk" dedi.

Sahte alkol turizimcileri harekete geçirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.04.2009 - 10:13

Kemer'de aldıkları alkolün sahte çıkması nedeniyle komaya giren 3 Alman turistin yaşamını yitirmesiyle ilgili olay, turizmcileri harekete geçirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Antalya Kemer'de 3 Alman turistin ölümüyle sonuçlanan olaydan üzüntü duyduklarını söyledi. Suçluların her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirten Barut, yaptığı açıklamada "Tüm alkollü içecek dağıtan, distribütörler, tedarikçiler, şişeyle satan market, bakkal, büfe vb. gibi kurumlar alkollü içecekleri bardakla servis eden otel, lokanta, gece kulübü gibi mekanlar sıklıkla denetlenmelidir" dedi.

Otelciler olarak bir şekilde şaibe altında kalmamak için her türlü denetime açık olduklarını belirten Barut, "Türkiye Otelciler Federasyonu olarak bölge derneklerimiz kanalı ile bağlı bulunduğumuz Valilik, Kaymakamlık ve Tarım Müdürlükleri'ne üyelerimizin sezon öncesi denetlenmesi için yazılı başvuruda bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Hepimiz denetimleri arttırırken, bataklığı da kurutacak tedbirler de almak zorundayız" dedi.

 

"ÖTV indirimiyle kaçak üretim önlensin"

Merdivenaltı, kaçak, insan sağlığını tehdit eden maddeler içeren alkollü içecek imalathanelerinin kapatılması için derhal güvenlik birimlerinin harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Barut, "Bu elim olay vesilesi ile bir kere daha hatırlatmalıyız ki bu kadar kaçak üretiminin ve kaçak içki girişinin ana sebebi alkollü içeceklerdeki yüksek ÖTV oranlarıdır. ÖTV vergisindeki indirim, kaçakçılığın ve merdivenaltı imalatın önüne geçecektir. Evet, kullanıcıları denetleyelim ama öncelikle kaçak üretim yapanları ortadan kaldıralım. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler