Sağlık Bakanlığı kışa hazır

Sağlık Bakanlığı, kış aylarının gelmesiyle birlikte Bakanlığın harekete geçtiğini, yağışın yoğun olduğu bölgelerde yolların kapanmasına karşı tüm imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı kışa hazır
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.12.2013 - 12:16

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın evde sağlık hizmeti, misafir anne uygulaması, gezici sağlık hizmeti, mobil eczane uygulaması, acil sağlık hizmetleri gibi anlık sağlık hizmeti alanların da ülke genelinde kış hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Yerinde ve zamanında gerekli sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen Bakanlığın bu kapsamda sağlık personeli başta olmak üzere kara, deniz ve hava ulaşım filosunu da gözden geçirdiği ifade edilen açıklamada, illerdeki koordinasyon merkezleri sayesinde olası acil bir durum karşısında olaya anında müdahale edileceği, uzmanların nezaretinde de helikopter ve uçak ambulansların yanı sıra paletli acil müdahale araçlarıyla hastaların taşınabileceği kaydedildi.

Anne adayları için 600 yatak hazırlandı

Ulaşım ve hava şartları yönünden elverişsiz bölgelerde ikamet edenler ile ekonomik nedenlerden dolayı hastane şartlarında doğum yapamayan anne adayları için kamu hastanelerinde 600 yatak hazırlandığına dikkat çekilen açıklamada, ''Misafir anne uygulaması kapsamında yapılan bu çalışma doğrultusunda doğum tarihleri yaklaşan anneler, doğumu yapabilecekleri uygun yerleşim merkezlerine nakledilecek. Doğum gününe kadar burada ağırlanacak annelerin güvenilir ve sağlıklı bir şekilde doğum yapması sağlanacak. Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen anne adaylarının kamu hastanelerine başvurmaları yeterli'' ifadesi kullanıldı.

Acil durumlar için ulaşım araçları hazır

Acil durumlar için ulaşım araçlarının da hazır olduğu bildirilen açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:

''Acil vakalara zamanında müdahale etmek için ulaşım filosunu her geçen gün büyüten Bakanlık, özellikle zorlu kış şartlarında dağlık arazideki hastalara ulaşmak için uçak, helikopter ve paletli ambulans uygulamasına geçmişti. Türkiye'nin dört bir tarafında koşullandırılan söz konusu araçlarla acil olaylara zamanında müdahale ediliyor ve hasta nakilleri sorunsuz bir şekilde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, 299 kar paletli, 20 de kar küreyen ambulansı ile hizmet veriyor. Bakanlık, 77 ildeki kar paletli ambulanslarla bu yılın başında 870 acil vakaya müdahale ederken, kar küreyen ambulanslarla da 233 hasta ve yaralının imdadına yetişti. Bunun yanında, bazı yerleşim yerleri ve köy yollarının kapanabileceği ihtimaline karşı, köy muhtarlarının ve acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyabilecek vatandaşların telefon numaraları sağlık birimleri tarafından kaydediliyor.''

Kapanan yolların açık tutulması için Karayolları Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyeleri ve İl Özel İdarelerle birlikte hareket edildiği belirtilen açıklamada, hastane yönetimlerinin ise acil ve poliklinik girişlerinde oluşabilecek buzlanmaya karşı ekipler oluşturduğu ifade edildi.

Gerekli durumlarda bu ekipler tarafından kar kürüme-tuzlama ve temizlik hizmetlerinin yerine getirileceğine işaret edilen açıklamada, soğuğun etkisinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerdeki sağlık merkezlerinin ısıtma sistemlerinin de mevsim koşullarına göre ayarlandığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon