Rusya'da, komünizm yükseliyor mu?

Rusya Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov, partisinin 13. Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçildi. Züganov kongrede yaptığı konuşmada, Komünist Parti'nin küresel ekonomik kriz yüzünden başkaldırının başlayacağı anda iktidarı ele geçirme şansını kaçırmaması gerektiğini söyleyerek, ''Tarihin rüzgarı yelkenimize doğru esiyor'' dedi.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 11:02
Rusya'da, komünizm yükseliyor mu?
Abone Ol google-news

Rusya Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov, Komünist Parti'nin hafta sonunda düzenlenen ve yeniden genel başkan seçildiği 13. kongresinde yaptığı konuşmada, gelişmelerin komünistlerin lehine olduğunu belirterek, iktidarın ele geçirilmesi için Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakanı Vladimir Putin ikilisi dahil olmak üzere komünist olmayan güçlerle de işbirliği yapılabileceğini söyledi.

''Tarihin rüzgarı yelkenimize doğru esiyor'' diyen Züganov, yaklaşık iki saat süren konuşmasında ''günümüz emperyalizminin'' yaşadığı krizin nedenlerini anlatarak, gelişmelerin toplumun gelişimi ve kurtuluşu için sosyalizme geçilmesi gerektiğinin ispatı olduğunu kaydetti.

"Medvedev-Putin ikilisinin, devlet varlıklarını dolandırarak keselerini dolduranlarla toplumun geri kalanının çıkarları arasında ince bir buz tabakası üstünde olduğunu" savunan Züganov, buz tabakası üzerinde çok daha fazla ileriye gidilemeyeceğini, yetkililerin ''bugün veya yarın en kısa sürede'' düşeceğini ileri sürdü.

Sosyal demokrasiye yönelik eleştirilerde de bulunan Züganov, ''Sosyal demokrasi bizim yolumuz değil. Komünist Parti'nin kuruluşuyla amaçlanan hedeflere ulaşılması sosyal demokrasiyle mümkün değil'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler