'Rakibiniz, Başbakan mı? sorusuna Gül'den ilginç yanıt

Sloven Gazeteci basın toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e "Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibiniz Başbakan Erdoğan mı olacak" diye sordu.

'Rakibiniz, Başbakan mı? sorusuna Gül'den ilginç yanıt
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.01.2014 - 13:12

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK yasa teklifi ile ilgili yaptığı görüşmeleri anlatıyor. Gül açıklamasında "Türkiye'ye zarar vermeden bir anayasa değişikliği ile çözülmesini istedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Görüşmelerde bir siyasi parti dışında diğer partiler destek verebileceğini açıkladı. Ümit ederim ki anayasa değişikliği konusunda bir uzlaşıya varılır" dedi.

Açıklamalardan satırbaşları:

Türkiye'deki siyasetin çok daha geleneklerimizden gelen alışkanlıklarıdır bugün olup bitenler bugünkü tartışmaları böyle görmekte fayda var diye düşünüyorum.

Türkiye Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülke o yüzden bu açıklamaları çok ilginç görmemek gerekir. Türkiye'deki mevcut hukuk sisteminin güçlü olduğunu her zaman söylerim ama bunun daha da güçlendirilmesi gerektiğini biliyorum.

AB ÇERÇEVESİNDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLMALI

Ümit ederim ki bu köklü bir şekilde çözülür. Bir anayasa değişikliği ile olmasını ben daha doğru buluyorum. Anayasa değişikliği AB kriterleri çerçevesinde olmalı. Mevcut çalışmalar da bu yöndedir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sloven bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibiniz Başbakan Erdoğan mı olacak" sorusuna şu cevabı verdi: "Bu soruların cevabı için daha çok erken önümüzde daha çok günler var. Zamanı gelince hepsini göreceksiniz."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon