Polisten kafeye gaz bombası!

Taksim'deki internet eylemine müdahale eden polis ara sokaklarda yoğun gaz kullandı. Bir kafeteryanın içine isabet eden gaz fişeği müşterilerin zorlu anlar yaşamasına yol açarken bazı müşteriler ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı.

Polisten kafeye gaz bombası!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.02.2014 - 10:01

Yeni internet yasasını protesto etmek için bu akşam Taksim’de eylem çağrısı yapan grupların toplanmasına polis izin vermedi. 19.00’da başlayacak eylemden saatler önce olağanüstü güvenlik önlemleri alan polis, bir araya gelmeye çalışan gruplara, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak müdahale etti. İstiklal Caddesi’nde bir süre eylem yapmaya çalışan ve polisin TOMA’lardan sıktığı tazyikli suya karşılık polise havai fişekler atan göstericiler, biber gazının da devreye girmesinin ardından ara sokaklara dağıldı.

FOTOGALERİ: TAKSİM VE İSTİKLAL CADDESİ'NDEN ÇARPICI KARELER.. POLİS GAZA BOĞDU...

Ara sokaklarda zaman zaman toplanmaya ve slogan atarak İstiklal Caddesi’ne çıkmaya çalışan gruplara polisin de müdahalesi aralıksız olarak sürdü. Bu esnada, Beyoğlu’nun ara sokaklarından birinde bulunan bir kafeteryaya da polisin attığı biber gazı isabet etti. Radikal'in haberine göre, iki katlı kafeteryanın için tamamen gazla kaplanırken, kafeteryada bulunan müşteriler nefes almakta zorlanarak kendilerini dışarı atmaya çalıştı. Üst katta bulunan bazı müşteriler ise, alt kattaki yoğun gaz bulutu nedeniyle kafeteryanın ikinci katının penceresinden aşağı atlamak zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon