Polise 'yorumu beğendin' soruşturması

Bir polis memuruna sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir yorumu beğendiği için soruşturma açıldığı iddia edildi.

Polise 'yorumu beğendin' soruşturması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.01.2014 - 10:50

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hacker grubu Redhack'in profilinden paylaşılan bir belgeye göre, Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis memurunun Facebook'ta bir yorumu beğenmesi üzerine soruşturma açıldığı iddia edildi.

Paylaşılan belgede soruşturmaya konu olan yorum 19.12.2013 tarihinde Facebook'ta paylaşılmış. İsmi bilinmeyen polis memurunun beğendiği yorum şu şekilde:

"VAY BEEEEEE SENİN ADAMIN BENİM ADAMIM DİYEREK İNSANLARI İKİYE BÖLDÜNÜZ. BENİM ADAMIM DEĞİL DEDİĞİNİZ VATANINI MİLLETİNİ SEVEN İŞİNE BAĞLI İNSANLARI İŞ HAYATI DIŞINDA İÇKİ İÇİYORSUN NAMAZ KILMIYORSUN YALAKALIK YAPMIYORSUN DİYEREK TAYİNLERİNİ ÇIKARTIP SÜRGÜN EDEREK EN KÖTÜ YERLERDE ÇALIŞTIRDINIZ... BENİM ADAMIM DİYEREK VASIFSIZ OLAN SADECE SİZE VE DÜŞÜNCELERİNİZE YAKIN OLAN İNSANLARI EN GÜZEL YERLERDE GÖREVLER VERDİNİZ AMA UNUTTUĞUNUZ SİZ GÜÇLÜ İKEN SİZE YALAKALIK YAPAN KİŞİLERİN SİZDEN GÜÇLÜ BİRİNİ GÖRDÜĞÜNDE ANINDA SİZİ SATACAĞINI DÜŞÜNMEDİNİZ. AYNEN ÖYLE OLDU SİZLERİ SIRTINIZDAN VURDULAR ÇOK GÜZEL ATASÖZÜMÜZ VARDIR KÖPEKLERİN KARDEŞLİĞİ ORTAYA KEMİK ATILANA KADARDIR... LEVENT..."

Ayrıca belgede bu yorumu beğenen polis memurunun atama ön planlarını eleştirdiği söyleniyor. Soruşturma için görevlendirilen 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Ahmet Sonad bu soruşturma için şu soruları hazırlamış:

1- Facebook sosyal paylaşım sayfasında X tarafından yapılan yorumu Beğen butonuna basarak beğenmekteki kastınız neydi?

2- Yazılan yorumu onaylamak mı istediniz?

3- Yorumu onaylamaktaki amacınız neydi?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler