'Polis Türkiye’yi demokratikleştirdi'

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Yanlış yapanların üzerine hukuk içerisinde gidilebilir ama polis bir suç örgütüymüş gibi gösterilirse ülkeye yazık olur. Polisin yaftalanmasını doğru bulmam. Son dönemde Türkiye Emniyet teşkilatının uygulamalarıyla demokratikleşti” dedi.

'Polis Türkiye’yi demokratikleştirdi'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.12.2013 - 11:17

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet-cemaat gerilimi hakkında da önemli şeyler aktaran Akdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle...

Koalisyon içerisinde değiliz: Hükümetin bütün toplum kesimleriyle ilişkisi vardır. Herhangi bir toplum kesimiyle koalisyon içine girmiyoruz. Bizim bunlarla işbirliğimiz, ilişkimiz var, AKP’ye oy vermeyen kesimler de var, cemaatler de var. AKP onlara kem gözle bakabilir mi? Dershane meselesini bu paranteze sıkıştırmak da yanlış olmuştur. Kavga, çatışma görüntüsü verdirmek, bunu da ben doğru bulmuyorum. Bunlar iç içe girmiş insanlar, birbirinin yüzüne bakan... Saldırılarda sadece bu konularda çıkıp açıklama yapmamızdan dolayı değil. Biz hep itidal çağrısı yapan, arada duran kişilerdik. Siz devre dışı kalın, biz rahat kavga edelim demek isteyen insanları görüyorsunuz. Bunlar gelir geçer. Daha uzun soluklu duygular üzerinden bu ilişkileri götürmek daha doğru olandır.

MGK kararı: MGK’de bir tavsiye kararı vardı, biz bütün yaptıklarımızı bunun üzerine yaptık gibi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Hiçbir tavsiye kararı kimseye hukuksuzluk kapısını açmaz, tavsiye kararlarıyla da ülke yönetilmez.

Hükümet şantajla yol almaz: Hükümetin niyetinin sorgulanması gibi bir şey olabilir mi? Zaten bu süreci hükümet başlattı. Örgüt ne yaptı? Çekilme yüzde 20’lerde kaldı. Örgüt bölgedeki şiddet olaylarını bitirdi mi? Hâlâ bölgede baskı yapıyor, para çalıyor, araç yakıyor. Neticede eylemsizlik kararı sadece terör eylemleri çerçevesinde kalmamalı. Bu süreç neticede hükümetin samimi ve iyi niyetli adımlarıyla devam ediyor. Hükümet de şantajla tehditle yol alacak değildir.

Polisin yaftalanmasını doğru bulmam: Kategorik olarak yafta yapıştırılmasına karşıyım. Bu polis teşkilatı da asker de MİT de olabilir. Yanlış yapanların üzerine hukuk içerisinde gidilebilir ama polis bir suç örgütüymüş gibi gösterilirse ülkeye yazık olur. Polisin yaftalanmasını doğru bulmam. Son dönemde Türkiye emniyet teşkilatının uygulamalarıyla demokratikleşti. Pek çok gelişmenin önünü de emniyet teşkilatımız aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler