PKK’nin Türkiye’deki bir numaralı ismi öldürüldü

Tunceli’de jandarma özel harekat timlerinin gerçekleştirdiği operasyonda bir mağara içersinde öldürülen ‘Yılmaz Kod’ isimli Cemal Sürgeç’in terör örgütü PKK’nin Türkiye sınırları içindeki en önemli ismi olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.11.2020 - 13:01
PKK’nin Türkiye’deki bir numaralı ismi öldürüldü
Abone Ol google-news


Tunceli’nin Merkeze bağlı Ahpanos vadisi içindeki bir mağaraya 4 gün önce düzenlenen operasyonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre PKK’nin Türkiye sınırları içindeki bir numaralı ismi olan Cemal Sürgeç’in yaklaşık 25 yıldır örgütün dağ kadrosu içinde yer aldığı, PKK’nin sözde silahlı kanadı olan HPK askeri konsey üyesi de olan Cemal Sürgeç’in  aynı zamanda PKK'nın sözde Dersim saha komutanı görevini yaptığı Karadeniz ile Erzincan ve Erzurum bölgelerinden de sorumlu olduğu belirtildi. 

Sürgeç’in PKK’nin “Karadeniz Açılım Grubu” olarak adlandırdığı Karadeniz bölgesine ilk giden grup içinde yer aldığını ve PKK’nin Karadaniz yapılanmasını gerçekleştiren isim olduğu belirtildi. Yıllarca Karadeniz bölgesinde kalan Cemal Sürgeç'in  Karadeniz bölgesinde birçok eyleme katıldığı birçok güvenlik görevlisinin şehit edilmesi eylemlerine de bizzat katıldığı öğrenildi.

UZUN SÜRE TAKİP 

Güvenlik güçleri, Cemal Sürgeç’in yerinin bilinmemesi ve bulunduğu alanın tespit edilmemesi için örgüt elemanları ile hiçbir şekilde telsiz iletişimi kurmadığı ve Kandil bölgesindeki örgüt yöneticileri ile iletişimi ‘Sarya’ kod isimli bir örgüt üyesinin yaptığı bilgisine ulaşıldı. 

Güvenlik güçlerinin yaklaşık bir yıldır yürüttüğü çok gizli takip ve istihbarat çalışmasında Cemal Sürgeç’in geçtiğimiz yıl yaşanan bir çatışmada yaralandığı ve vücudunda şarapnel parçası kaldığı için arazide rahat dolaşamadığı bu nedenle bir mağarada sürekli gizlendiğini belirledi. 

Bulunduğu mağarada hiç dışarı çıkmayan Yılmaz kod isimli Cemal Sürgeç'in yeri geçtiğimiz hafta güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Tunceli, Ovacık Pülümür üçgeni içinde yer alan Ahpanos vadisi içinde sarp kayalık alan içindeki bir mağarada gizlenen Cemal Sürgeç'in bulunduğu mağaraya başka bir bölgeden gelen bir örgüt üyesinin girdiğini tespit eden  güvenlik birimleri 34 gün önce  mağarayı F16 savaş uçağı ile  tam isabet ile vurdu. 12 Kasım günü karadan bölgeye ulaşan JÖH timleri girdikleri mağarada Cemal Sürgeç’in cesedine ulaştı. 

Parmak izinde Cemal Sürgeç olduğu anlaşılan cenaze ve  otopsi ve DNA tespiti için Malatya Adli Tıp kurumuna gönderildi. 

SÜRGEÇ’İN KATILDIĞI EYLEMLERDEN BAZILARI

26 Temmuz 2007 yılında Girasun'un  Andırlı bölgesinde 1 uzman çavuşun şehit edilmesi, 3 Haziran 2029 günü Tunceli Ovacık'ta 1 askerin şehit edilmesi 1 askerin yaralanması, 2008 yılında Erzincan kırsal alanında operasyon faaliyeti yürüten  askerlere yapılan saldırıda 3 askerin şehit edilmesi, 2029 yılında Ovacık Aşağtorunoba köyü kırsalında 1 askerin şehit edilmesi, 2019 yılı haziran ayında Ovacık Şoşvenk köprüsü bölgesinde 2 askerin şehit edilmesi, çeşitli tarihlere örgüt içinde toplam 5 PKK’linin infaz edilmesi, yine örgütün 20 bin euro parasını alarak örgütten kaçmaya çalışan Azat Batman kod isimle Mehmet Can Kaya’yı yakalatarak infaz etme eylemlerini bizzat gerçekleştirdiği 30’den fazla yol kesme ve onlarca yere bomba döşeme eylemlerini gerçekleştirdiği ayrıca  Tunceli bölgesinde birçok askerin şehit olduğu karakol baskınları ile çatışmalarda yer aldığı da tespit edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler