PKK, dört ayrı ilde saldırdı: 2 asker yaralı

PKK'liler Şırnak'ta 3 asker ve polis noktasını eş zamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırılarda iki asker yaralandı. Bingöl'de ambulansın geçişine izin vermeyen PKK'liler, ambulansın arkasından ateş etti. Tunceli'de maskeli bir grup, trafiğe kapattığı cadde üzerinde ateş yakıp, polise taş attı. Diyarbakır'da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenlendi.

Yayınlanma: 05.09.2015 - 22:31
Abone Ol google-news
Alınan bilgiye göre, bir grup PKK'li, 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve bağlı üs bölgeleri ile Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına eş zamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesinin ardından çıkan çatışmada, biri karnından biri ise omzundan 2 asker yaralandı.Yaralı askerler helikopterle getirildikleri Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alınırken, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

BİNGÖL'DE AMBULANSA ATEŞ AÇTILAR

Bingöl'de yol kesen PKK'liler durdurdukları araçtakilere kimlik kontrolü yaparken, geçişine izin vermediikleri hasta taşıyan bir ambulansı geri gönderip, arkasından ateş açtılar. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bingöl-Elazığ yolunu 5'inci kilometresindeki Kurudere Mevkii'nde bugün saat 20.00 sıralarında yol kesen bir grup PKK'li, araçları durdurup, içindekilere kimlik kontrolü yaptı. Bu arada Bingöl'den Elazığ'a hasta götüren bir ambulansı da durduran PKK'lılar, geçişine izin vermeyip, Bingöl'e geri gönderdi. PKK'liler geri dönen ambulansa da arkadan uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. Açılan ateşte ölen yada yaralanan olmadı.

Yol kesen PKK'lileri etkisiz hale getirmek için bögeye giden güvenlik güçlerine de teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma nedeniyle Bingöl-Elazığ karayolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bölgede yer yer çatışmalar sürüyor.

TUNCELİ'DE YÜZÜ MASKELİ GRUP YOL KESTİ

Kentin Moğultay mahallesi Cumhuriyet caddesi üzerinde bu akşam saatlerinde bir araya gelen bir grup yolu kesip ateş yaktıktan sonra PKK lehine sloganlar attı.

Olay yerine gelen Polis zırhlı araçlarına taş atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su sıktı.

Polise taş atan grup daha sonra ara sokaklara kaçtı.

Polis zırhlı araçları kentin bazı semtlerinde çıkabilecek olaylara müdahale etmek için bekletiliyor.

POLİSE ROKETATARLI SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'liler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Atılan roket mermisi Emniyet'in yanındaki bir işyerine isabet ederken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bu gece PKK'liler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Atılan roketatar mermisi Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki bir işyerine isabet etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, polis kaçan saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Operasyonun sürdüğü mahallelerden zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler