Pembe Hayat KuirFest

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Pembe Hayat KuirFest 16-23 Ocak tarihleri arasında Ankaralılarla buluşacak.

Pembe Hayat KuirFest
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.01.2014 - 11:28

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Pembe Hayat KuirFest 16-23 Ocak tarihleri arasında Ankaralılarla buluşacak. Film gösterimleri ve söyleşiler Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda ve Tayfa Kitapkafe’de gerçekleşecek.
16 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda açılış töreniyle başlayacak festivalin açılış filmi ise, tamamı kadın oyunculardan oluşan komedi filmi “Kim Korkar Vajina Wolf Wolf’tan” (Who is Afraid of Vagina Wolf, 2013).
LGBTTİK (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel, İnterseks ve Kuir) hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği festival, Türkiye ve dünya sinemasından 50’ye yakın filmlerin yanı sıra, kuir direnişi destekleyen atölyeleri, tiyatro oyunları ve partileriyle Ankara kışına renk katmaya hazırlanıyor. Venedik, Tribeca, Berlinale, Cannes ve Sundance Film Festivallerinde yer alan birçok ödüllü filme programında yer veren festival, bu yıl direniş, yaşlılık, beden, eğitim, aile ve eşcinsel aşkı gibi konuları merkeze alıyor. Biletler 10 Ocak’tan itibaren Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndan alınabilir. Tayfa KitapKafe’deki söyleşiler ve gösterimler ise ücretsiz gerçekleşecek. festival.pembehayat.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon