Parkinson'a karşı tarçın
Tarçının Parkinson hastalığına karşı etkili olabileceği belirlendi.
ABD'deki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, tarçının içindeki kimyasalın hücrelerin korunmasına yarayan proteinlerin kaybını önleyebildiğini gösterdi.
Yendikten sonra tarçındaki sodyum benzoat kimyasalının ortaya çıktığın belirten bilim adamları, bu kimyasalın beyindeki Parkin ve DJ-1 proteinlerinin kaybını önlediğini, böylece hücrelerin korunduğunu, hücreler arası iletişimin düzeldiğini ve motor faaliyetlerin iyileştiğini vurguladı.
Bilim adamları, sonuçların hastalığa karşı yeni ilaçların geliştirilmesine ışık tuttuğunu ifade etti. Araştırmanın sonuçları "Journal of Neuroimmune Pharmacology" dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
- Son seçim anketinde çarpıcı sonuç!
- TÜPRAŞ'ta patlama: 12 kişi yaralandı
- 'Erdoğan bize göre tek seçenektir'
- 'Erdoğan ömür boyu Cumhurbaşkanı olacak diye...'
- Beyoğlu'ndaki cinsel saldırı dehşetinde yeni gelişme
- Türkiye'de bir sağlık skandalı daha!
- Napoli'den Galatasaray'a Osimhen yanıtı!
- İsrail Savunma Bakanı görevden alındı!
- Dünyada 8’inci, Türkiye’de eşi benzeri yok!
- AKP’li vekilden açıklama: MHP'li Adan ek süre vermedi!