Paris'te Nermin Abadan Unat onurlandırılıyor

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Paris'te, 35 yıl önce Türkiye’de yayınlanan, "Avrupa’ya göç eden kadın işçilerin sosyal ve ekonomik haklarının farkına varıp-varamadıkları” konusunda ileri sürdüğü görüşleri içeren makalesi temelinde düzenlenen bilimsel toplantıyla onurlandırılıyor.

Paris'te Nermin Abadan Unat onurlandırılıyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.11.2013 - 19:07

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Paris’te, 35 yıl önce Türkiye’de yayınlanan, "Avrupa’ya göç eden kadın işçilerin sosyal ve ekonomik haklarının farkına varıp-varamadıkları” konusunda ileri sürdüğü görüşleri içeren makalesi temelinde düzenlenen bilimsel toplantıyla onurlandırılıyor.

Paris, Quai d’Anjou’de bulunan İleri Araştırmalar Enstitüsü /The Institute for Advanced Studies of Paris’de, Boğaziçi Üniverstesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr.Nermin Abadan Unat’ın 35 yıl önce yayınlanan bugünkü araştırmalarla da kanıtlanan “Göçün özgürleştirmedeki sonuçları ve Türk kadınının sözde kurtuluşu /Implications of migration on emancipation and pseudo-emancipation of Turkish women” makalesi bağlamında, 8-9 Kasım günleri aynı başlığı taşıyan "Implications of migration on emancipation and pseudo-emancipation of Turkish women: 35 years later" uluslararası bir toplantı gerçekleştiriyor.

Nermin Abadan Unat, yarın başlayacak toplantının açılış konuşmasını, “(Sosyo-Politik) Özgürleşme ve sözde özgürleşme: Küresel dünyada sosyal kontrolün gücü veya safsatası / Emancipation and pseudo-emancipation: fallacy or the force of social control in a global world” başlığıyla yapacak.

Sosyal bilimcileri buluşturan bu uluslararası toplantıda sunum yapacak, tartışacak birçok araştırmacı ve akademisyen arasında Danimarka Ulusal Sosyal Araştırmalar Merkezi’nden Anika Liversage,  Paris, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) Araştırmalar Direktörü  Dominique Schnapper ve Nilüfer Göle, Ankara Üniversitesi’nden Serpil Sancar, Boğaziçi Üniversitesi’nden Mine Eder, Koç Üniversitesinden Çiğdem Kağıtcıbaşı ve Ahmet İçduygu’da yer alıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon