Ozon tabakasının korunması günü etkinlikleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordineli olarak Ankara'da seçtiği 4 ilkokulda, Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü kutlamaları kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. 2013 yılı etkinlik teması ise "İstediğimiz Gelecek için Sağlıklı Bir Atmosfer" olarak belirlendi.

Ozon tabakasının korunması günü etkinlikleri
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.10.2013 - 14:05

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü etkinlikleri; Mamak Belediyesi'ne bağlı Büyükelçi Nazım Belger İlkokulunda 170 öğrenci, Altındağ Belediyesi'ne bağlı Aydınlık evler İlkokulunda 199 öğrenci, Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı Barbaros İlkokulunda 220 öğrenci ve Çankaya Belediyesi'ne bağlı Hürriyet İlkokulunda 31 öğrenci gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından hazırlanıp 22 dilde seslendirilen, aynı zamanda Türkçe dublajı da yapılarak 62 ülkede çocuklarla buluşan Ozzy Ozone çizgi filminin gösterimi yapıldı. Çizgi film gösteriminin ardından, Ozon Tabakasının Tanıtımı ve Korunması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı sunumlarla; Ozon Tabakasının Korunmasının insan sağlığı için önemine değinildi. Ozon Tabakasını Korumanın yolları ve güneşin zararlı ışınlarından korunmak için neler yapılması gerektiği vurgulandı. Sunumların ardından çeşitli hediyeler öğrencilere dağıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler