‘Olayın temeli yoksulluk’

Hatay Valilliği önünde “Çocuklarım aç” diyerek kendini ateşe veren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Adem Yarıcı’nın ölümünün ardından aileye istedikleri doğrultuda demeç vermeleri için yetkililerin para teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 14.02.2020 - 02:00
‘Olayın temeli yoksulluk’
Abone Ol google-news

Dom hakları aktivisti Erkan Karabulut, “Olayın temelinde bir yoksulluk gerçeği yatıyor. Bunun üstü biraz örtbas ediliyor. Aile farklı demeçler veriyor. Çünkü Valilik ve yetkili merciler yardım vaat ederek böyle bir demeç vermelerini istiyor. Onlar da o yönde bir demeç veriyor zaten. Amaç oradaki yardımı almak” dedi. 

Karabulut,  Adem Yarıcı’nın yaptığı işi çeyrek fiyatına yapan mültecilerin olduğunu söyleyerek “Adem çok çalışken bir çocuk. Öyle iş beğenmemezlik yapıp çalışmayayım demezdi. Eş ile boşanma Dom topluluklarında genel bir durum. İnsanların geçimini sağlamak için devletten bazı yardımları alıyor. Bunlardan bir tanesi de dulluk maaşı. Dulluk maaşını alabilmek için insanlar sürekli boşanıyor. Bunun da altında bir yoksulluk yatıyor. Adem için de durum çok farklı değildi. Boşanmışlardı ama aynı evde yaşıyorlardı” diye konuştu. 

Hatay’da çalışmalar yürüten İnsan Hakları aktivisti Veli Acu ise mültecilerin çalışma izni olmadığı için ne verilirse ona razı olmak zorunda olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

“Bu durum ciddi anlamda işsizliği ve yoksulluğu körüklüyor. Savaştan önce de zaten dışlanan etnik gruplar, savaşla birlikte iyice dibe doğru itildi. Bu durum ‘Çocuklarım aç’ diye bağırıp bedenini ateşe veren insanları doğurdu.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler