Oktay Ekşi istifa etti

Koruma kurullarının lağvedilmesini öngeren yasa tasarısını eleştirirken, AKP iktidarını kastederek "Bunlar analarını da satarlar" ifadesini kullanan Oktay Ekşi'nin, Hürriyet gazetesi başyazarlığından istifa ettiği belirtildi.

Oktay Ekşi istifa etti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.10.2010 - 16:12

Türk basınının en uzun süreli başyazarlık sürecini de içeren kariyerini şimdilik noktalamak durumunda kalan Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, 27 Ekim tarihli köşesinde AKP iktidarını kast ederek "Bu zihniyet analarını da satar" ifadesini kullanmıştı. Başbakan Erdoğan, Ekşi'nin bu sözleri üzerine, "Eğer gazetecilik buysa ben bu zihniyetle mücadele etmem, savaşırım. Gereğini yapacağız zaten, göreceksiniz" şeklinde tepki gösterdi.

Ekşi bugünkü köşesinde özür dileyerek, “Lafın hem ayarını kaçırmışız, hem de seviyesini çok düşürmüşüz” diye çok rahatsız olduk. Önce kimi rencide etmişsek tüm içtenliğimizle özür diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Ekşi'nin özrüne karşın tepkiler dinmedi. Hürriyet Gazetesi'nin önünde toplanan AKP İstanbul İl Başkanlığı üyesi bir grup ve partililer Ekşi'yi istifaya çağırdı.

Akşam saatlerinde de Ekşi'nin istifa ettiği haberi geldi. Oktay Ekşi'nin, istifa gerekçesini yarınki köşesinde yazacağı belirtildi.

 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Oktay Ekşi özür diledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon