Öfkesi bitmedi!

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un AKP hükümetini eleştirmesinin hıncını Aşağı Saksonya Başbakanı Weil’den çıkardı. Erdoğan Weil’in görüşme talebine yanıt vermedi.

Öfkesi bitmedi!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.05.2014 - 22:57

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un geçen haftaki ziyaretinde, Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü konusunda kaygılarını dile getirmesi ve hükümeti sert bir şekilde eleştirmesine yönelik öfkesi bitmiyor. Gauck’un “Türkiye’deki gelişmeler beni korkutuyor” sözlerine AKP Grup toplantısında verdiği sert tepkiyle yetinmeyen Erdoğan, 90 kişilik bir heyetle Türkiye’de bulunan Aşağı Saksonya Başbakanı Stephen Weil’in randevu talebine yanıt vermedi.

Türkiye’ye önceki gün gelen Weil, Ankara’da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Meclis’teki komisyon başkanlarıyla görüşmelerde bulunurken, Başbakan Erdoğan’dan da randevu istedi. Ancak Başbakanlık’tan Saksonya Başbakanı’na olumlu yanıt gelmedi. Erdoğan’ın Afyonkarahisar’daki AKP kampına gitmeden önce Weil ile görüşmesi için girişimlerin devam ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Saksonya Başbakanı Weil’e cuma günü için görüşme randevusunu verdi.

‘Gauck’un endişeleri, hem Türk, hem de Almanların endişeleri’

Türkiye ile Aşağı Saksonya arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Meclis Başkanı’yla birlikte 90 kişilik heyetle Türkiye’ye gelen Weil ise Gauck’un eleştirilerine katıldığını belirtti, ancak eleştirel tondan kaçındı. Weil, önceki gün akşam bir grup Türk gazeteciye yaptığı açıklamada, Gauck’un Erdoğan’ın büyük tepkisine neden olan açıklamaları için, “Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında ifade ettiği bazı endişeler olmuştur. Bu endişeler, Almanların Almanya’da şu anda taşıdığı endişeler, ama Türkiye kökenli vatandaşların da endişelerini ifade ediyor” dedi.

Weil, AB’nin sadece serbest piyasa ekonomisi olmadığını belirterek “Böyle bir aile içinde basın özgürlüğü gibi konular da önemli. Ancak müzakerelerin şimdiye kadar istenen şekilde açılmamış olmasını da üzüntüyle karşılıyorum” diye konuştu. Weil, Türkiye’nin AB üyeliğine olumlu baktığını da yineledi ve 23. ve 24. fasılların bir an önce açılması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler