"Öbür 3 karımızı ne yapacağız"

Ağaoğlu, 4 eşlerinin hepsi için oturma izni alamayan ve kalan 3 eşimizi ne yapacağız diye soran Arapların sorununa el attı.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.12.2013 - 15:59

İşadamı Ali Ağaoğlu'ndan, Türkiye'de yalnızca bir eşi için oturma izni alabilen Araplara öneri geldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de ev sahibi olup tek eşi için oturma izni alabilen Arapların istedikleri kadar ev alıp eşlerinin üzerine yapabileceklerini söyledi.

"İKİ KİŞİ VARSA İKİ DAİRE ALIR"

CNBC-e'ye konuşan Ağaoğlu, Araplara daha çok daire satabilmek için şu öneriyi getirdi; "Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancıların Türkiye'ye ilgisi inanılmaz şekilde artıyor. Bir evden fazla alabiliyorlar. Özellikle en büyük sorunlardan bir tanesi oturma müsaadesiydi. Biliyorsunuz yakın bir zaman önce buna da müsaade edildi. Burada bir konutu olan 1 yıllık oturma müsaadesini alabiliyor. Konut üzerinde kaldığı sürece de uzatılabiliyor. Sorun, yabancılarda biliyorsunuz özellikle Körfez Bölgesi'nde çok eşlilik var. Bir eşe oturma müsaadesi veriliyor. O da kolay iki eşi varsa iki daire alır. Aşılmayacak bir problem değil. Dört eşi varsa dört daire alır sorunu çözer. Bir eşten fazlasına oturma müsaadesi vermiyorlardı onu da fazla konut alarak çözebilir" diye konuştu.

TEK EŞ İÇİN 1 YIL TÜRKİYE'DE KALMA İZNİ VERİLİYOR

Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasını kolaylaştıran 'Mütekabiliyet Yasası'nın ardından 3 ay olan oturma izni 1 yıla çıkarılmıştı. Ancak çok eşli yaşam tarzını benimseyen Araplar tüm eşlerini Türkiye'ye getirme konusunda yasal engele takıldı. Mevcut duruma göre ev alan kişiye, eşi ve çocuğuna 1 yıl Türkiye'de kalma izni veriliyor. Ancak bu izin tek eş için geçerli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon