Obama: NSA'yı zayıflatacağız

Barack Obama, Ulusal Güvenlik Kurumu'nun(NSA) gücünü azaltacaklarını ancak metaveri toplamaya devam edeceklerini açıkladı.

Obama: NSA'yı zayıflatacağız
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.01.2014 - 09:00

NSA'nın cep telefonlarının metaverilerini toplama programının gözden geçirileceğine dair kamuoyuna bir açıklama yapan Obama, ABD’nin istihbarat toplama yollarında değişikliğe gideceğini söyledi. NSA’in gücünü azaltmayı planladıklarını açıklayan ABD Başkanı; "yine de metaveri toplamaya devam edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanlığı'nda yaptığı konuşmada istihbarat yetkililerinin kasten özel hayata müdahale etmek için izleme yapmadığını belirten Obama, ancak buna rağmen izleme programının ABD halkının özel hayatına dair bilgi toplanmış olabileceğine dair tartışmaya açık olduğunu söyledi.

Telefon datalarını saklamayı bırakacaklarını açıklayan Obama; "ABD istihbarat servisleri terörizm ile savaşmak, orduyu ve müttefikleri korumak ve suçlarla savaşmak için veri depolayacaktır, dost ülke liderleri gözetlenmeyecektir" dedi.

Eski NSA çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerle Almanya Başbakanı Merkel dahil ABD’nin müttefik olduğu ülkelerin liderlerini dinlediği ortaya çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler