NATO'da casus var!

İzmir’deki gizli belge davasında tutuksuz yargılanan subaylar, yurtdışı yasağı nedeniyle görevlerini yapamıyor.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 22:22
Abone Ol google-news

İzmir’deki sözde casusluk davasında tutuksuz yargılanan subayların bazıları, aynı zamanda NATO için görev yapıyor. Ancak özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının son gününde sunulan ek iddianameyle birlikte adli kontrol altına alınan subaylar, NATO tatbikatına katılabilmek için yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını istiyor.

Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, kendisinin de emekli bir deniz subayı olduğunu belirterek, “Denizciler, NATO görevlisi olmasa bile her yıl uluslararası sularda gerçekleştirilen NATO tatbikatlarına katılırlar. Deniz subayına yurtdışı yasağı getirmek, ona adli denetim uygulamak, onu işini yapamaz hale getirmektir. Bu onu cezalandırmak olduğu kadar, devleti de cezalandırmaktır” dedi.

Müvekkillerinden Kurmay Albay Eyüp Öztürk’ün komodor olmak üzere olduğunu bildiren Güleşen, “Müvekkilimin, emrindeki 4 fırkateynle tatbikatlara gitmesi gerekiyor. Ama gidemeyecek. Yine müvekkillerimden Kurmay Albay Selçuk Akarı da komodor olacak. Şu anda Harp Akedemisi’nde öğretim üyesi. Ancak o da denize çıkamayacak” diye konuştu.

Benzer şekilde Amiral Ahmet İskender Yıldırım’a da yurtdışı yasağı uygulandığını bildiren Güleşen, şunları söyledi: “Amiral Yıldırım, aynı zamanda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda denetleme biriminin başında. Ama denetlediği birliklerle denize çıkamıyor, uluslararası sulara açılamıyor. Bu davadaki müvekkillerimden 3’ü NATO’da çalışıyor. Ayrıca biri hâlâ İngiltere’de görevli. Ama casusluk suçlamasıyla karşı karşıya. Böyle bir ironik bir şey olabilir mi? NATO kendi bünyesinde casus mu çalıştırıyor? Tam özel yetkili mahkemeler kapanırken yangından mal kaçırır gibi ek iddianameyi getirdiler ve bu sonuçları doğurdular.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon