Mustafa Kemal Erdemol'dan Hanzala'ya Mektuplar

Cumhuriyet gazetesi dış haberler çalışanı Mustafa Kemal Erdemol’un son kitabı Hanzala'ya Mektuplar kitapçılardaki yerini aldı. Erdemol yedinci kitabı olan Hanzala'ya Mektuplar'ı, polis kurşunuyla vurulduktan sonra girdiği komadan çıkamayarak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'a ithaf etti.

Mustafa Kemal Erdemol'dan Hanzala'ya Mektuplar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.04.2014 - 16:05
 
Filistinli ünlü karikatürist Naci el Ali'nin yarattığı Hanzala figürü, ülkesi işgalden kurtuluncaya kadar yüzünü insanlığa dönmeyen on yaşındaki Filistinli bir çocuğu simgeliyor. Karikatürist el Ali, 1987 yılında Londra'da  MOSSAD ajanlarınca uğradığı saldırıda yaşamını yitirmişti. Hanzala'yı halen Filistinli bir kadın karikatürist çizmeye devam ediyor. 
 
Erdemol kitabında, "bir gün yüzünü dönerse, gördüklerine şaşırmaması amacıyla" Türkiye ve dünyadan olayları, kişileri, iyi ya da kötü kimi gelişmeleri Hanzala'ya anlatıyor. Kitapta, bireysel, toplumsal bir çok olaya değinilerek hepsinden bir sonuç çıkarılıyor.
 
1961 yılında İstanbul'da doğan Mustafa Kemal Erdemol, Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra İÜ'de Felsefe, Londra Middlesex Üniversitesi'nde Politika ve Uluslararası İlişkiler eğitimi gördü. uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinin İngiltere Temsilciliği'ni yapan Erdemol halen CUmhuriyet dış haberler servisinde çalışıyor. Erdemol'un Lordlar Kamarası'nda Taranmak Yasak, Bushçağı Yazıları, Aklını Yitiren Türkiye, Deri Değiştirmeden Yaşamak, Suriye Denklemi, Gezi Parkı Direnişi (Küçük Bahçede Büyük Kıyamet) adlı kitapları bulunuyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon