Muş'ta nehre giren çocuklar akıntıya kapıldı: 4 ölü, 1 yaralı

Muş'ta pikniğe götürülen Kuran kursu öğrenciler serinlemek için girdikleri nehirde akıntıya kapıldı. Sudan cansız bedenleri çıkarılan 4 çocuktan 1'inin kalbi kaldırıldığı hastanede yeniden çalıştırıldı, 3 çocuk ise kurtarılamadı. Hatanedeki çocuğun yoğun bakımda tedavi altına alındığı bildirildi. AFAD ekipleri, akıntıya kapılan diğer çocuğun bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma: 03.08.2019 - 17:14
Abone Ol google-news

Malazgirt'e bağlı Beşçatak köyünün imamı, Kuran kursuna gelen 40 öğrenciyi, Murat Nehri kıyısına pikniğe götürdü. Burada, serinlemek için suya giren 5 çocukl akıntıya kapıldı. 

1 ÇOCUK ARANIYOR

Arkadaşlarını gören çocukların çığlıklarını duyan köylüler, koşarak bölgeye geldi. Öğrencilerden 4'ünün cansız bedeni sudan çıkartıldı. Olay yerine çağrılan AFAD ekipleri, akıntıya kapılan diğer çocuğun bulunması için arama çalışması başlattı.

ÇOCUKLARDAN BİRİNİN KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

Çevredeki köylülerin de yardımıyla sudan çıkarılarak, Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklardan B.Y.’nin (12) duran kalbi çalıştırıldı. Dururumu ağır olan B.Y., Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

VALİNİN AÇIKLAMASI

Muş Valisi İlker Gündüzöz, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Murat Nehri'ne giren çocuklardan 3'ünün cesedine ulaşıldı. Sudan çıkarılan bir çocuğun hastanede tedavisi sürüyor. Akıntıya kapılan bir çocuğu da arama çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma, sağlık, jandarma ve polis ekiplerimiz olay yerinde." dedi. 

Çocuklarının ölüm haberini alan aileler hastaneye akın etti. Jandarma ekipleri köyde ve hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

4'ÜNCÜ ÇOCUĞUN DA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Akıntıya kapılarak kaybolan Taner Güven'in ise (10) cansız bedeni saat 20.22’de bulunarak Malazgirt Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

DİĞER 3 ÇOCUĞUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan inceleme sonucunda çocukların kimliği tespit edildi. Boğularak hayatını kaybeden diğer çocukların Ruhat Burukanlı (12), Muhammed Demir (11) ve İlhami Demirbilek (12) olduğu belirlendi.

Yapılacak olan otopsinin ardından çocukların cenazesi ailelerine teslim edilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler