Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı

Hrant Dink Vakfı'nın Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ortaklığı ve Malatya HAYDer-Malatyalı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlediği konferans, 2-4 Kasım 2013 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda gerçekleştirilecektir

Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.11.2013 - 20:30

Yarın saat 10.00'da başlayacak konferansın açılış konuşmalarını Hrant Dink Vakfı adına Hrant'ın eşi Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, Malatyahayder Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Hrant Dink Vakfı ve Sabancı Üniversitesi'nden Ayşe Gül Altınay yapacaklar. Ardından gerçekleşecek açılış sohbetlerini Hrant Dink davasının en yakın takipçisi avukat Fethiye Çetin, Nebahat Akkoç ve Sibel Asna yapacak.

Konferans bağlamındaki forumlar, Kırmızı Salon (Özger Arnas Salonu) ve Psikoloji Sosyoloji Binası'nın PSB 102 salonunda yapılacak, filmler ise Natuk Birkan Binası, İbrahim Bodur Salonu'nda gösterilecek. Beklenen yoğunluk nedeniyle konferansı http://www.hrantdink.org'dan/ konferans süresince yapılacak canlı yayından takip edilmesi öneriliyor.

Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler neler yaşadılar? Yaşadıkları zor deneyimlerle nasıl başa çıktılar? Yaşadıklarını kimlerle ve nasıl paylaştılar? Onların deneyimleri çocuklarına ve torunlarına nasıl yansıdı? Yaşadıkları mekanları, yerellikleri nasıl etkiledi? Farklı yerelliklerde Müslümanlaş(tırıl)mış Ermenilerin deneyimleri nasıl hatırlanıyor ve anlatılıyor? Bu ve benzer soruların ele alınacağı konferans, hem 1915’e dair tarihsel araştırmalara, hem de güncel etnik/milli aidiyet, toplumsal cinsiyet, sorumluluk ve adalet tartışmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Konferansın bir diğer amacı da tarihsel ve güncel şiddet, ayrımcılık ve adaletsizlik deneyimleriyle yüzleşme sürecinin zorlu dönemeçlerinde akademik araştırmaların oynadığı veya oynayabileceği rolü tartışmak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon