'Muslera'yı riske edemem'

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın oynanacak kritik Kopenhag Galatasaray maçı öncesi iki teknik adam da yaptıkları idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 19:04
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini’nin açıklaması

Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Sarı-kırmızılı futbolcu Chedjou da basın toplantısında yer aldı. İşte Mancini'nin açıklamaları:

"Eray İşcan genç bir kalecimiz. Şampiyonlar Ligi tecrübesi yok. Ama biz oyuncumuza güveniyoruz."

"Stale Solbakken iyi bir teknik direktör. Yarın onun takımıyla zor bir maç oynayacağız. 6-1'lik yenilgi sonrasında iyi sonuçlar aldık. Beklentilerim yüksek. Güzel bir şekilde devam etmek istiyoruz. Muslera için zor bir durum. Baş parmağında kırık var. Risk almamak için oynatmak istemiyorum. Bu riski almak istemem. Sneijder önemli bir oyuncu. Onun yokluğunu hissedebiliriz. Ama onun yerine oynayacak iyi futbolcularımız var."

"Kopenhag evinde çok iyi oynayan bir takım. Bu maçı almak için buradayız. İstanbul'daki maçtan daha zor geçecek. Önemli olan güzel bir çıkarmak. Dany sol bek değil. Riera performansını artırdı. Sol bek için 2-3 alternatifimiz var. Kimin oynayacağına yarın karar vereceğiz."

"Maçın Parken Stadı'nda oynanması bizim için ekstra motivasyon olur mu bilemem! 2000'deki o takım çok iyiydi. 5 haftada değişim çok zor. Zamana ihtiyacımız var. İyi bir takım oluşturmak için çok çalışıyoruz. Juventus ve Real Madrid favori gibi gözükse de gruptan çıkma şansımız var. Kazanmaya geldik ama 1 puan alsak da olur."

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Galatasaray ile oynayacakları maçın Parken Stadı'nda yaptıkları idmanı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Solbakken, UEFA kupasını aldığı Parken Stadı'nın Galatasaray takımı ve taraftarları için önemli bir hatırası olduğunu söyledi.

Bazı oyuncu ve taraftarların maçın geçtiği stat ve atmosferi hatırlamamalarını umduğunu ifade eden Solbakken, "Bu statta bazı oyuncular ve taraftarlar için güzel hatıralar olmuştur ama maçtan sonra bu hatıraları silmeye çalışacağız. Çünkü son dönemde iyi bir performansımız var, iyi maçlar çıkarıyoruz" dedi.

İstanbul'daki maçta iki takım arasında performans ve kalite farkı olduğunu bildiğini ancak yarınki maçtan sonra taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmayacaklarını söyleyen Solbakken, "İki takım için de kolay olmayacaktır, ama güzel bir maç çıkaracağız" diye konuştu.

Kopenhag'ın ligde hafta sonu çok iyi bir performans sergilediğini ve o maçtaki başarı ve kazanımı bu maça nasıl yansıtabilecekleri sorulan teknik direktör Solbakken, şunları kaydetti:

"Hafta sonu oynadığımız maça bakarsak bu maçta bayağı bir değişiklik olabilir. Şampiyonlar Ligi başka bir ortam onun için başka önlemler gerektiriyor. Bizim için önemli birkaç değişiklik yaparım ancak daha karar veremedim. Duruma bağlı, belki yatarken rüyamda bir oyuncunun gol attığını görürüm de onu takıma alırım ama şu anda hiçbir futbolcum maça çıkıp çıkmayacağını bilmiyor."

İki farklı sonuç düşünür müsünüz?

Norveçli teknik direktör Solbakken, Danimarkalı bir gazetecinin "İlk yarıda takımınız 1-0 önde olursa ikinci yarı ikinci gol için bastıracak mısınız? sorusu üzerine, 1-0 önde olmaları halinde Galatasaray'ın daha baskılı oynayacağını, bu durumun da kendilerine karşı atak şansı yaratacağını ve bunu değerlendirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Solbakken, galibiyetin kendilerine yeteceğini, 2 farklı bir sonuç peşinde olmayacaklarını, çünkü bu durumda turnuvaya devam şanslarının olacağını dile getirdi.

İlk maçın eksiklerine ve sergilenen düşük performansa karşı aldıkları önlemlerin sorulması üzerine Solbakken şunları kaydetti:

"İstanbul'daki ilk maçta 20-25 dakika bizim için bayağı zor oldu, çok top kaybı oldu. Rakip bizi defans olarak da zorladı. Kendimizi bu maça hazırladık ve biliyoruz ki büyük takımlar da kendi sahalarında maç kaybediyorlar. Bu her takımın başına gelebilir. Hatırladığım kadarıyla bu sezon Galatasaray kendi evinde pek puan kaybetmedi, önemli olan kendi sahamızda olduğumuz. Beklentilerimiz yüksek, İstanbul'daki maçı unutup bu maça konsantre olup, elimzden geleni yapacağız."

Sneijder ve Muslera'nın yokluğu


Sneijder ve Muslera'nın yokluğunun Kopenhag'ın taktiğini değiştirip değiştirmeyeceği de sorulan Solbakken, Galatasaray'ın başka kalecilerinin de olduğunu, bu nedenle kendileri için bu yokluğun önemli olmadığını anlattı.

Sadece Sneijder'ın olmayışının kendileri için küçük bir avantaj olduğunu bildiren Solbakken, "Sonuçta bu bir takım oyunu. Galatasaray'da sistem olarak iki tercih var. Biri Drogba etrafında yapılan oyun sistemi, diğeri Mancini geldikten sonra oynatmaya başladı ki o da Drogba ve Burak Yılmaz'ın yan yana oynaması ama sonuçta bunlar bizi pek etkilemiyor. Biz elimizden geldiği kadar iyi oynamaya çalışacağız. Bu tek oyuncuların pek etkili etmediği kollektif bir oyun, onun için sadece maça konsantre oluyoruz."

Açıklamanın ardından yapılan idmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.