Mumcu'da yeni gelişme
Aralarında gazetemiz yazarları Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok cinayetlerinin de bulunduğu 17 ayrı silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştiren “Tevhid- Selam Kudüs Ordusu” örgütünün 3 yöneticisi ile 1 üyesi hakkında yeni dava açıldı. İddianamede bazı şüpheliler kod adıyla bilinirken, Ali Akbulut, Selahattin Eş, Ahmet Cansız ve Aydın Koral’ın gerçek kimliklerinin soruşturmada belirlendiği vurgulandı.
Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, aralarında gazetemiz yazarları Uğur Mumcu, Prof. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok cinayetlerinin de bulunduğu 17 ayrı saldırıyı gerçekleştiren “Tevhid- Selam Kudüs Ordusu” örgütünün 3 yöneticisi ile 1 üyesi hakkında yeni dava açtı.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen davanın iddianamesinde, daha önceki davalar kapsamında olayları gerçekleştiren kişilerin yargılandığı anımsatılarak bazı kişilerin kod isimleri ile anılması nedeniyle kimliklerinin belirlenemediği anlatıldı. İddianamede, Ali Akbulut, Selahattin Eş, Ahmet Cansız ve Aydın Koral’ın ise gerçek kimliklerinin soruşturmada belirlendiği dile getirildi. Savcılık yurtdışında bulunduğunu saptadığı bu dört kişinin ifadesini alamadı. Hazırlanan iddianamede, daha önce yargılanan sanıkların ifadelerinde ise bu kişilere ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtildi.
Daha önce yakalanan Hasan Kılıç’ın ifadesinde, Selahattin Eş ile Ahmet Cansız’ın İran Devrim Muhafızları kapsamında faaliyet gösteren “Kudüs Ordusu” örgütü içerisinde bulunduklarını ve İran’a giden gruplarla irtibat kurduklarını anlattığı kaydedildi. İddianamede, yine yargılanan sanıklardan Yusuf Karakuş, Ferhan Özmen, Rüştü Aytufan da askeri eğitim almak için İran’a gittiklerinde bu kişilerle irtibat kurduklarını belirttikleri vurgulandı. Hakkında 23 yıla kadar hapis cezası talep edilen ve İsviçre’de yaşadığı belirlenen Aydın Koral hakkındaki iddialar şöyle sıralandı: “1991- 1997- 1998 yıllarında İran’a gittiği, burada Selahattin Eş ve Ali Akbulut ile örgütsel görüşmeler yaptığı, İranlılarla irtibat sağlanarak Ayetullah denilen İranlı şahıslarla irtibat kurduğu, örgüt evlerinde silahlar, patlayıcılar konusunda asker kıyafetli kişiler tarafından askeri eğitim aldığı, şüphelinin daha sonra Türkiye’ye gönderildiği, Türkiye’de örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, şüphelinin örgüte ait Kalaşnikof silahı bulundurduğu, örgüt üyesi konumunda bulunduğu anlaşılmıştır.”
Örgütün yöneticisi olmakla suçlanan Ahmet Cansız, Selahattin Eş ve Ali Akbulut’un ise halen İran’ın başkenti Tahran’da yaşadıkları belirlemesi yapıldı. Örgütün üç yöneticisi iddianamede şöyle suçlandı: “Şüphelilerin Kudüs Ordusu örgütü içerisinde yer aldıkları, Türkiye’de Tevhid-Selam yapılanması içinde askeri ve siyasi eğitim için İran’a gidenlerin irtibatlarını sağladıkları, örgütsel eğitim için İran’a gelenlerin önce örgüt evlerine yerleştirildiği, sonra eğitim alanlarına götürüldüğü, 3’erli gruplardan oluşan elemanların C4, TNT, tahrip kalıbı hazırlanması, bomba yapımı, silah kullanımı konularında eğitim almalarını sağlayarak Türkiye’ye gönderildiği, bu yönüyle şüphelilerin örgütte özel görevli konumunda bulundukları anlaşılmıştır.”
En Çok Okunan Haberler
- Çok konuşulacak 'adaylık' açıklaması
- Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'a soruşturma
- 'Tarihe not düşmek için geldim'
- AKP’li belediyeden bir ayda 33 konser
- Mahruki yine yandı
- A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakibi belli oldu!
- Fakülteyi kâğıt üzerinde kurmuşlar!
- Tıp fakültelerinde kadavra krizi
- Aydın Dağları'nda son yılların en verimli hasadı yapıldı
- 2 kişiyi öldüren Servet Bozkurt yakalandı!